Nieuwe automatische defectenverwijderingssysteem voor aardappelstroken

Tijdens komende Interpom zal het nieuwe automatische defectenverwijderingssysteem voor aardappelstroken – ADR Exos – te zien zijn. Een nieuw ontwerp snijwiel en software zorgt de ADR Exos voor een betere kwaliteit en lengte stroken zodat de productopbrengst toeneemt.

Bij het nieuwe snijwiel is de afstand tussen de pneumatische messen  kleiner zodat er dichter bij de defecten kan worden gesneden, waardoor de gemiddelde lengte van de teruggewonnen stroken toeneemt. "Als het enige vision-systeem op de markt dat specifiek is ontworpen om defecten uit aardappelstroken weg te snijden, maakt ADR frieten met defecten tot een ‘goed’ product, waardoor de opbrengst direct toeneemt."

De ADR Exos is leverbaar als een volledig nieuw systeem en als een upgradeset voor machines in het veld. “De ADR EXOS betaalt zich bijzonder snel terug. Verwerkers die nog geen ADR-systemen gebruiken, kunnen met EXOS jaarlijks een productwaarde van EUR €1,75 miljoen terugwinnen. Verwerkers die van bestaande ADR5-systemen upgraden naar EXOS zullen tot wel € 150.000,00 per jaar kunnen terugwinnen”, aldus Marco Azzaretti, Productmanager Geavanceerde Inspectiesystemen bij Key. “Klanten laten ons weten dat de kwaliteit van aardappelen steeds meer varieert vanwege de lastige klimaatomstandigheden. In seizoenen waarin verwerkers het risico lopen dat er niet voldoende goede aardappelen zijn om aan de vraag te voldoen, wordt terugwinning nog belangrijker. De ADR EXOS vormt de ideale aanvulling op digitale sorteersystemen voor natte aardappelstroken en is een unieke, waardevolle tool om de gewenste productkwaliteit bij de hoogst mogelijke opbrengst te realiseren.”

De ADR Exos introduceert daarnaast een nieuw meshoudsysteem dat de kans op onbedoeld snijden uitsluit, waardoor weer meer product wordt teruggewonnen maar ook minder onderhoud nodig is. Nieuwe software ondersteunt verbeterde snijstrategieën, waardoor er meerdere mogelijkheden zijn om de exacte snijlocatie per defect te bepalen; ook zijn er meerdere sneden op één strook mogelijk. Tot slot is er een diagnosesysteem dat de snijbewerkingen doorlopend bewaakt. 

Voor meer informatie
www.key.net/products/adr-exos 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven