Omar Ehab (Spica): "Wekelijkse aanvoer van 10.000 dozen"

"Prijzen vallen wat tegen bij start van kwalitatief sterk Egyptisch aardbeienseizoen"

Tholen - Bij Spica BV gaat deze week het Egyptische aardbeienseizoen van start. De Egyptische producent met een warehouse op ABC Westland in Poeldijk verwacht de komende twee maanden wekelijks een aanvoer van zo'n 10.000 dozen.

"We telen op een totaal areaal van 148 hectare aan aardbeien in Egypte. De teelt ziet er kwalitatief erg goed uit, alleen zijn de prijzen wat lager dan verwacht", vertelt Omar Ehab. "Momenteel zijn er alleen Nederlandse en Belgische kasaardbeien in de markt, maar in januari komt Spanje alweer op de markt."

"Het prijsniveau voor de Egyptische aardbeien ligt aan het begin van het seizoen rond de 13-15 euro, maar rond Kerst zullen we traditiegetrouw weer afdalen naar een niveau rond de 7-8 euro", vertelt Omar."De ontvangers van onze prijslijst zullen we in de weken 49 en 50 een speciale kerstaanbieding doen."

Spica levert de variƫteiten Festival, Fortuna en Sunshine. Het bedrijf is GRASP-gecertificeerd en richt zich bij de afzet op de Europese markt, waarbij Duitsland de grootste afnemer is.

Voor meer informatie:
Omar Ehab
Spica BV
M: +31 (0) 64 0116303
T: +31 (0) 174899301
omar@spicabv.nl
www.spicabv.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven