"Voor 98% nauwkeurig en voordelen nu al merkbaar"

Nieuw systeem om suikergehalte hardfruit te meten

Greefa en Med Automation hebben bij vier van hun klanten een geavanceerd systeem geïnstalleerd voor het bepalen van het suikergehalte en detecteren van interne kwaliteitsproblemen, zoals bruine verkleuringen, in hard- en steenfruit. Het voordeel van de nieuwe generatie iFA (internal Flavour Analysis-systemen is dat de gehele vrucht doorgelicht wordt waardoor het mogelijk is om op basis van een breed lichtspectrum te analyseren in plaats van aan de hand van het reflectie-principe, zoals bij eerdere systemen. Er kunnen tot wel 80 stuks fruit per seconde geanalyseerd worden.

Philip van Wyl van MED Automation benadrukt de zeer nauwkeurige meting van interne verkleuringen. Dankzij deze functionaliteit kan de Zuid-Afrikaanse fruitsector sinds 2016 haar producten met vertrouwen exporteren, terwijl er voor die tijd altijd onzekerheid bestond over interne verkleuringen. IFA stelt sorteerders in staat om onderscheid te maken tussen geen verkleuringen, lichte of sterke verkleuringen en dit heeft met name voor de appelsector zijn nut bewezen. Een aantal telers is van mening dat fruit zelfs niet geëxporteerd dient te worden als de kans op bruine verkleuringen 6% bedraagt. 

Van Wyk legt uit dat hetzelfde systeem ook gebruikt kan worden voor het sorteren van aangetast fruit voor de lokale markt. "In 2015 bijvoorbeeld heeft de 98% nauwkeurigheid zijn voordelen bewezen en ook dit jaar weer, gezien de problemen met Pink Lady."

De iFA-systemen kunnen binnen een tijdsbestek van twee weken worden geïnstalleerd op bestaande sorteermachines van GREEFA, inclusief het instrueren van de medewerkers. "Over het algemeen verloopt het introductieproces snel en gebruiksvriendelijk," aldus Van Wyk. 

Voor meer informatie:
Marlene Abrie
Tel: +27 83 2286426
Email: marlene@strategicpr.co.za 
www.strategiccommunication.co.za  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.