Elfde editie van Interpoma, Bolzano

Van 15 tot 17 november wordt in Bolzano de elfde editie van Interpoma gehouden. Het doel van het evenement is om de internationale appel- en perensector te bevorderen. Zodoende worden in Bolzano een aantal workshops, persconferenties, vergaderingen van brancheverenigingen en trainingssessies gehouden, waaronder het traditionele "Apple in the World"-congres. 

Interpoma wordt internationaal erkend als de maatstaf van de appelsector. Het is de perfecte gelegenheid om binnen deze sector contacten op te doen. Naast de beurs en de conferenties worden ook negen rondleidingen georganiseerd. Ook worden er onder de naam "Bolzano loves Apples" buiten het evenement om initiatieven opgezet, zoals bij de vele horecagelegenheden van Bolzano.

In deze editie van Interpoma wordt het "Apple in the World"-congres uitgespreid over de eerste twee dagen van het evenement, oftewel op donderdag 15 en vrijdag 16 november. Gedurende deze twee dagen zullen zo'n 25 presentaties worden gehouden. Op de donderdag zijn de onderwerpen van de lezingen onder andere de trends in Europa en Azië, internationale ontwikkelingen met betrekking tot de innovatie van rassen, het appelgenoom en de wilde appelbossen van Kazachstan. De onderwerpen van vrijdag zijn onder andere duurzaamheid in de appelteelt en geavanceerde appelteeltmethodes van de toekomst.

Alle sprekers zijn internationaal gerenommeerde experts. De sprekers komen onder andere uit Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Nederland, Duitsland, Polen, China, India en Nieuw-Zeeland. Het evenement vindt plaats duurt op donderdag van 9:00 tot 16:30. Op vrijdag loopt het evenement van 9:00 tot 16:50.

Conferenties, workshops en standhouders
Bedrijven die op het evenement aanwezig zijn, organiseren dit jaar verschillende trainingssessies en workshops. Op donderdag wordt om 10:00 een persconferentie gehouden, waarin het Laimburg Research Centre zijn Frudistor-app zal introduceren. De app is bedoeld om schade aan appelen in opslag te identificeren en te voorkomen. Het bedrijf Grena houdt om 14:00 een presentatie over bio-stimulanten voor planten en teeltgrond. De presentatie wordt in het Duits gehouden, maar zal een dag later worden herhaald in het Italiaans. Het Belgische bedrijf Beaulieu Technical Textiles houdt verder om 16:00 bij de eigen stand een workshop over de effecten van lichtreflectie bij het verbeteren van de kleur van fruit.

De eerste dag wordt om 18:00 in de Südtirol Lounge afgesloten met een ceremonie voor de uitreiking van de Interpoma Technology Award. Op vrijdag wordt vanaf 9:00 tot 18:00 een conferentie gehouden door de kamer van koophandel van Bolzano in samenwerking met de nationale brancheorganisatie voor groothandelaren, de ANDMI . De onderwerpen van de conferentie zijn onder andere de ontwikkelingen en uitdagingen op de Italiaanse markt voor levensmiddelen. De sprekers op deze dag komen onder andere uit Italië, Duitsland en de rest van de EU en bestaan uit experts op het gebied van marketing, retail en consumptie.

Op zaterdag 17 november wordt om 11:00 begonnen met de conferentie "Openheid, innovatie en Teamwork" in de Südtirol Lounge. De conferentie wordt georganiseerd door de Italiaanse nationale branchevereniging voor vrouwen in de AGF-sector. Tijdens de conferentie worden bijdrages geleverd door vrouwen die verwikkeld zijn in de appelexport, variërend van het toegankelijk maken van nieuwe markten tot de politieke en technologische aspecten van de export.

Het avondprogramma van Interpoma
Appelen nemen ook tijdens het avondprogramma van Interpoma een centrale plaats in. Naast dat beurzen als Interpoma een uitstekende gelegenheid zijn om te netwerken, geven ze ook mogelijkheden om met nieuwe culturen kennis te maken en om culinaire tradities te ontdekken. Op donderdag wordt daarom in het Forst Season-restaurant, dat onderdeel is van het expositiecomplex, een zogeheten Golden Delicious Night gehouden. Vertegenwoordigers van bedrijven krijgen hier de gelegenheid om kennis te maken met hun klanten in een elegante omgeving. Op vrijdagavond wordt het "Rouge et Noir"-feest georganiseerd, dat eveneens in het Forst Season-restaurant plaats zal vinden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven