Italië: Goede vraag uit Spanje naar kiwi's, appelen en peren

Het Italiaanse Fruitimprese Emilia Romagna was aanwezig tijdens Fruit Attraction in Madrid en voorzitter Giancarlo Minguzzi praat over het verloop van het seizoen van het herfstfruit.

"De appelen zijn gestart met goede prijzen dankzij een gat in de markt. Inmiddels is 80% geoogst en de grootte is, met een maat van 75+, erg goed. Maar ook de appelen met een kleinere afmeting doen het goed. Daarnaast doen ook de peren het goed en dan met name de Abate Fetel. Deze hebben een maat van 70+ en de afzetprijs ligt tussen de €1,25 en €1,40/kg. Toch zijn de kleinere peren niet zo gewild op de markt. Een groot percentage van de perenoogst is verwoest door de Aziatische wants, die een echte plaag is voor de fruitteelt in het algemeen. Tenslotte is er veel belangstelling voor kiwi's van gemiddelde grootte en de prijzen liggen momenteel op een gemiddelde van ongeveer €0,50 per kilo, hoewel dit erg fluctueert", zegt Minguzzi.

Over Fruit Attraction zegt Minguzzi het volgende: "Ik ben erg onder de indruk van de groei van de beurs, zowel qua exposanten als bezoekers. Er waren veel exposanten uit Latijns-Amerika aanwezig en dat maakt het een unieke gelegenheid om exotische producten te laten zien. Voor Italië is dit een mogelijkheid om met nieuwe appelrassen te exposeren. Als voorzitter van Fruitimprese Emiglia Romagna heb ik veel collega's en telers uit de regio ontmoet die geïnteresseerd zijn in een nieuw product of innovatief systeem."

CSO Italy tijdens Fruit Attraction 2018

"De Spaanse markt is belangrijk voor ons fruit. De vraag naar kiwi's, appelen en peren groeit en ook naar andere biologische producten. De afgelopen drie jaar heeft Italië meer dan 180.000 ton aan fruit naar Spanje geëxporteerd", gaat Minguzzi door.

Madrid is voor Italiaanse telers en andere actoren uit de toeleveringsketen een belangrijke beurs. "Hoewel de beurs in Berlijn voor onze sector nog steeds de belangrijkste is", concludeert Minguzzi.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.