Kleiner aanbod ananas in Mexico door vele regen

In het oosten van Mexico wordt verwacht dat het ananas-aanbod door regen getroffen zal worden. Veracruz, waar de meeste ananas geteeld wordt, heeft veel regen gehad.

Gustavo Dominguez van La Minita Fresh: "Door de regen is de toegang tot de plantages moeilijk. En je kunt ananas beter niet nat oogsten. We moeten wachten tot het fruit droog is. Het aanbod blijft laag tot de winter droger weer brengt. Vanaf volgende week wordt het al beter."

Markt gemiddeld maar onvoorspelbaar

De markt blijft dicht bij het gemiddelde. Prijzen blijven in balans. Costa Rica heeft ook last met het aanbod. Dit kwam op het moment dat de vraag laag was, waardoor de prijzen stabiel bleven. Niet bekend is hoelang dit zo blijft.

Mexico heeft voordelen op Costa Rica

Costa Rica domineert de ananashandel. Maar Mexicaanse telers laten graag de voordelen zien die zij op Costa Ricaanse telers hebben. Zo liggen ze dicht bij de VS. Hun ananassen kunnen binnen enkele dagen in Amerikaanse winkels liggen. Ook beweren ze dat hun ananas beter van kwaliteit is.

Dominguez: "Momenteel leveren we MD2, maar we denken erover om in de toekomst andere rassen te leveren. Nu zijn we op zoek naar inkopers en partnerschappen."

Voor meer informatie:
Gustavo Dominguez
La Minita Fresh
Tel: +1 (956) 843-4717
gdominguez@laminitafresh.com
www.laminitafresh.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.