Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Daniel Ghadiri, ProexFood LLC:

„Wij hebben de enige functionele oplossing voor de verwerking van suikermaïs"

„We ontwikkelen totaaloplossingen van de import tot aan de verpakking van de meest uiteenlopende groenten- en fruitsoorten zoals aardappelen, wortelen, uien, suikermaïs, champignons, bessen, appelen en nog veel meer. We zijn daadwerkelijk het enige bedrijf met een functionele oplossing voor de verwerking van verse suikermaïs," vertelt Daniel Ghadiri, de CTO van ProexFood LLC. Het bedrijf biedt verschillende machines ter verwerking van verse levensmiddelen, IQF producten, vacuümverpakkingen en conserven aan. „We zijn wereldwijd actief – van Australië tot aan de westkust van de VS. Alles komt bij ons uit één hand: als we de machines niet zelf kunnen produceren of ontwikkelen, wenden we ons tot één van onze vele partners."

Deze partnerschappen zijn belangrijk voor ProexFood, weet Daniel: „Voor ons is mondiaal denken belangrijk. We willen onze klanten altijd de perfecte oplossing bieden en dat gaat alleen door nauwe samenwerking en communicatie." Daarbij moeten altijd 'turnkey-oplossingen' geleverd worden. „Ook als men geen verstand heeft van verwerkingsmachines of de industrie moet men op ons kunnen vertrouwen en met onze oplossingen een meerwaarde behalen." De sturing van de lijnen vindt via een centraal control panel plaats, waarmee de gehele procedure gereguleerd kan worden van de snelheid tot aan de capaciteit.


De gehele verwerkingslijn voor suikermaïs met een capaciteit van 250 kolven per minuut.

Bijzonder trots is Daniel op de machines voor de verwerking van verse suikermaïs. „We hebben een productielijn voor het snijden en ontvliezen van suikermaïs." Daarvoor gebruikt ProexFood speciale husking rolls, luchtdruk en water, wat bij de verwerking geen schade aan het product achterlaat. De machines worden reeds in heel Europa, de VS en Australië ingezet. „We verbeteren onszelf en onze oplossingen steeds verder en zo werken we aan het vertrouwen van onze klanten. Zij weten dat ze na de aankoop ook de after sales-dienstverlening krijgen. "

Suikermaïs schilmachine en het kant-en-klare product in de winkel.

De automatisering is belangrijk maar nog niet vergevorderd in de groenten- en fruitsector, vertelt Daniel. „We werken veel aan automatisering. Dat is voor onze klanten wereldwijd een belangrijk onderwerp en een grote uitdaging. Vaak vindt men niet voldoende werknemers en arbeidskrachten worden steeds duurder. Van Australië, tot aan Midden-Europa en in de VS heeft iedereen hetzelfde probleem. Daarom willen onze klanten steeds meer automatisering. Het belangrijkste voor hen is een geautomatiseerde verpakkingslijn.."

„Daarom zijn verpakkingslijnen een prioriteit voor ons. Veel gebeurt bij de bedrijven nog met de hand – de geoogste producten moeten bijvoorbeeld nog met de hand in schaaltjes gelegd worden of zakken met ingevroren producten worden met de hand in dozen verpakt. Dat willen de klanten niet meer aangezien het al lastig genoeg is om medewerkers te vinden. Bovendien maakt de automatisering het werk betrouwbaarder." Het gebrek aan arbeidskrachten heeft tot gevolg dat het tegenwoordig makkelijker is om een robot in het bedrijf te hebben dan mensen. „We denken er daarom over na hoe een grijparm groenten of fruit het beste vast kan pakken en in de verpakking kan plaatsen zonder schade te veroorzaken."

Door ProexFood-machines verwerkte en verpakte groenten in de supermarkt.

Voor de suikermaïs zijn er reeds concepten: „We hebben er reeds concepten voor hoe men verse suikermaïs geautomatiseerd verpakt. Suikermaïs wordt op de transportband vastgepakt en op een tray gelegd. Daarna wordt het product verpakt en vervolgens ook door robots in een kistje gelegd." Voor deze en soortgelijke oplossingen is wereldwijd belangstelling, meent Daniel. „Aangezien we in onze groep zoveel installaties voor een groot aantal verschillen groenten- en fruitsoorten hebben, zijn we uiterst flexibel. Zo kunnen we onze klanten nu en in de toekomst tevredenstellen."

De Duitse en Amerikaanse sector onderscheiden zich, aldus de deskundige, hoofdzakelijk wat betreft de te verwerken hoeveelheid: „De capaciteiten in Amerika zijn veel groter. In Duitsland spreken we van bijvoorbeeld 5 tot 6 ton per uur maximaal voor suikermaïs. In de VS is dat nog helemaal niks. Daar hebben we klanten met tot wel 50 ton per uur." Over het algemeen is de stand van de automatisering overal nog niet al te ver gevorderd. „Bij de verwerking gebruiken de meeste bedrijven al machines, maar bij de verpakking en stapelen op pallets zijn nog investeringen nodig."

Verschillende productielijnen.

„Ik ben voortdurend onderweg en zie dat veel bedrijven nog veel met de hand doen. In Duitsland kan de suikermaïsverwerking alleen met de hand gedaan worden. Tijdens het seizoen in augustus zetten de bedrijven extreem veel seizoenskrachten in, die de suikermaïs dan met de hand schillen." Dat beperkt aan de ene kant de flexibiliteit van de bedrijven, maar ook in de retail is dat niet populair. Men vreest voor contaminaties door verschillende ziekteverwekkers. „Levensmiddelveiligheid is een andere focus van onze oplossingen."

ProexFood is inmiddels wereldwijd in veel landen vertegenwoordigd. Bedrijven in de VS, Australië en heel Europa, waaronder landen als Hongarije, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland en Zwitserland, gebruiken de verwerkings- en verpakkingslijnen. De bedrijven worden ondersteund door een uitgebreid netwerk aan medewerkers van de bedrijven in de landen en de vestigingen van ProexFood LLC in Düsseldorf, Chicago en Milwaukee.

Voor verdere informatie:
Daniel Ghadiri (Europe, Middle East, Asia) 
ProexFood LLC
Tel: +49 151 57881362
E-mail: dan@proexfood.com

Ross Lund (North and South America, Australia) 
Tel: +1 (262) 215-5991
E-mail: rosslund@proexfood.com

Website: www.proexfood.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.