Markt Match Rotterdam: 200 studenten denken na over toekomst groenten en fruit

De eerste dag van Markt Match Rotterdam bracht enerverende tafeleren. Een opening door trendspotters De Fountainheads bracht de circa 200 studenten in beweging om na te denken over de toekomst van groente en fruit. Gedurende een act van 30 minuten werden de studenten, hun begeleiders en de verschillende partners in het evenement in sneltreinvaart genomen door ontwikkelingen zoals blockchain, artificial intelligence en een nieuwe generatie kassen die volledig geautomatiseerd zijn. 

Vervolgens gingen de 40 teams van 5 studenten aan de slag met het bedenken van oplossingen voor een drietal challenges. Begeleiding werd gegeven door docenten van verschillende universiteiten en scholen. Praktijkvragen werden behandeld door vertegenwoordigers van de verschillende partners, waaronder Bakker Barendrecht, The Greenery, Rijk Zwaan en Hessing Supervers. 

Vandaag gaan de teams tussen 14:30 en 16:00 over tot het pitchen van hun ideeen op een markt. De laatste 7 teams zullen om 17:00 hun concepten plenair aan de jury presenteren. De winnende team gaat op een volledig verzorgde reis naar Zuid-Afrika.Johan in t Veld en Nic Jooste van Cool Fresh International (een van de initiatiefnemende partners in het evenement) zijn zeer te spreken over de kwaliteit en inzet van de teams. Johan: ‘Van 08:00 tot 21:30 gefocust doorbuffelen met toekomstgericht denken is geen makkelijke opgaaf! Toch bleven de studenten vol passie werken en creëren. Wij zijn zeer benieuwd naar de resultaten die vandaag zullen worden gepresenteerd’.

Bijwoning van het evenement kan door aanmelding bij de hoofdingang van de Maassilo in Rotterdam. Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven