Koeltransport op koolzuur 75% mileuvriendelijker dan diesel

Thermo King Transportkoeling opent op woensdag 14 november in Hengelo haar zevende tanklocatie in Nederland voor vloeibaar koolzuur voor koeltransport-vrachtwagens. De vulinstallatie is bedoeld voor vrachtwagens die voorzien zijn van het CryoTech koelsysteem. Daarvan rijden er inmiddels 110 in Nederland.

De meeste koelsystemen van vrachtwagens maken gebruik van dieselbrandstof en HFK-koudemiddelen. CryoTech bouwt koelmachines die draaien op gerecycled koolzuur. Dit koolzuur is een industrieel afvalproduct dat vrijkomt bij industriële processen zoals bij de productie van kunstmest of olieraffinage.

Uiterst stil

Het koolzuur dat wordt gebruikt om te koelen, wordt niet in de laadruimte geblazen, waardoor er geen zuurstof wordt verdrongen. Hierdoor blijft de kwaliteit van de verse voedselwaren gewaarborgd evenals de veiligheid van de chauffeur.

CryoTech verlaagt de temperatuur driemaal sneller dan een dieselsysteem. Tijdens routes met meerdere afleveradressen kan de temperatuur dus sneller herstellen en nauwkeuriger geregeld worden. Daarnaast is het koelen met CryoTech uiterst stil waardoor normering volgens de PIEK-standaard vanzelfsprekend is.

75% milieuvriendelijker

Naast een laag geluidsniveau en grote koelcapaciteit zorgt dit koelsysteem tevens voor een verlaging van de C02-uitstoot. Doordat het systeem een constante temperatuur levert, is kwaliteit en voedselveiligheid gegarandeerd. Ook biedt het systeem de oplossing tegen geluidsoverlast. CryoTech beweert 75% milieuvriendelijker te zijn dan de traditionele dieselunits.

Klik hier voor meer informatie, inclusief een overzicht van alle adressen waar vloeibaar koolzuur kan worden getankt.

Bron: tankpro.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.