Spaans Serfruit neemt paprikalijn van Aweta in gebruik

Nieuwe verwerkingsinstallatie voor Europa's grootste paprikaleverancier

Serfruit en Aweta stellen een verwerkingsinstallatie voor paprika en citrus in werking voor een van de grootste leveranciers van paprika in Europa, Hortamira (Murcia, Spanje).

Deze installatie maakt het mogelijk om ongeveer 40 ton per uur te behandelen vanaf de aankomst van het product vanaf het land tot het vertrek van het verpakte product voor de afzet.

De lijn van de nieuwe installatie van Hortamira begint met de gerobotiseerde storting van de producten in pallets van Serfruit. Deze gaan vervolgens richting 5 Aweta kalibrators met in totaal 20 lijnen. Het geclassificeerde product wordt voorbereid om vervolgens door een robot op pallets geplaatst te worden voor de verzending naar de klant.Robots voor de plaatsing van pallets

Serfruit heeft twee grote robots geïnstalleerd voor de plaatsing van met product gevulde pallets op elk van de lijnen voor de behandeling en kalibratie van paprika. Op die manier wordt een continue en zorgvuldige toevoer van producten naar elk van de 4 lijnen bereikt met een snelheid van 10t/uur.Kalibrators voor paprika

De paprika gaat vervolgens richting 4 kalibrators van Aweta, elk met 4 lijnen. Daar wordt de paprika gesorteerd op basis van zijn kleur en gewicht om zich vervolgens richting een van de 52 uitgangen bij Hortamira te begeven. De dozen die klaar zijn worden verzameld om later op pallets geplaatst te worden.

Kalibrator meting interne en externe kwaliteit

Ook heeft Aweta een kalibrator voor citrus geïnstalleerd die het mogelijk maakt om de interne en externe kwaliteit van citrus vast te stellen. De 3D visie van Aweta maakt het mogelijk om een compleet beeld van elk product te vormen door het combineren van foto's die vanuit verschillende hoeken van de kalibrator zijn gemaakt, zodat elke vorm van imperfectie ontdekt kan worden. De door Aweta gepatenteerde Inscan-IQA Citrus sensor spoort verschillende indicatoren voor de interne kwaliteit van de citrus op en meet deze. De aanwezigheid van schimmel op de citrus wordt opgespoord door een sensor met UV-straling.

Multi-reference geautomatiseerd pakstation voor gevulde pallets op verschillende niveaus

De dozen die uit elke verwerkingslijn komen worden naar het geautomatiseerde pakstation van Serfruit gebracht.

Met slechts twee palletiseerrobots worden alle gesorteerde producten op pallets geplaatst. Het geautomatiseerde pakstation maakt de installatie van Hortamira aanzienlijk flexibeler. Als de pallets eenmaal gevuld zijn, worden ze verzameld, vastgemaakt en klaargemaakt voor de verzending naar de klant.

Controlesoftware op maat gemaakt voor Hortamira

Dankzij de controlesoftware van Serfruit kan de klant op elk moment alle informatie inzien die betrekking heeft op zijn product. Op deze manier kan Hortamira allerlei informatie raadplegen over ieder pallet, iedere doos, etc. Bijvoorbeeld met betrekking tot het gewicht van het pallet, het nummer van de bestelling, de klant, de maten, de traceerbaarheid van de kisten en de verpakkingen, de partners, de teeltbedrijven, de gegevens van de vervoerder, de bestemming, etc.

Meer informatie:

Enrique Fliquete Varea
Director de Marketing
+34 96 390 13 14
efliquete@serfruit.com
www.aweta.com

 

Filippo Casadio
Area Sales Manager direct +39 0547 316934
mobile +39 349 7043812
www.aweta.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.