Vroegere start Peruaans mangoseizoen

Het Peruaanse mangoseizoen is eerder begonnen dit jaar, maar de verwachting is dat de grootste volumes pas later de oogstfase zullen bereiken en daardoor dus ook later op de markt aankomen. De mango waarvan het seizoen al begonnen is is de Edward variëteit, die voor telers en exporteurs belangrijke kansen biedt op de Chileense markt.

Víctor Ruesta Albán, algemeen directeur van Diamond Fruits, bevestigt dat de activiteiten van het bedrijf dit jaar eerder zijn begonnen dan in andere jaren. Met betrekking tot de grootste volumes zegt hij echter dat ze die "verwachten vanaf eind november of begin december. Deze zullen van de Kent variëteit zijn, het belangrijkste ras in Peru".

Ruesta vertelt dat ze in Chili zijn begonnen met de vroegste variant, de Edward mango. "Daarna gaan we verder met de Haden mango's en nog later de Kent. We exporteren de Kent-variëteit naar Zuid-Korea, China, Europa en de VS. We verzenden zowel per vliegtuig als over zee".

De Peruaanse mango-export is vaak voornamelijk op Europa gericht, maar in het geval van Diamond Fruits is Azië de belangrijkste bestemming, met name Zuid-Korea en China. Daarna volgen Chili, Europa en de VS, in die volgorde. Ecuador, de belangrijkste concurrent van Peru in de mango-sector, begint zijn seizoen nu en richt zich vooral op de VS-markt. 

Lagere opbrengsten maar een goede kwaliteit

Victor Ruesta vertelt ook over de vooruitzichten voor dit seizoen. Hij stelt dat met betrekking tot de volumes geraamd wordt dat "de teelt 40 % kleiner zal zijn dan in het vorige seizoen. We zullen echter mango's van zeer goede kwaliteit hebben. Dat komt vooral doordat de telers uitstekend werk hebben verricht en goede investeringen hebben gedaan, ondanks de moeilijke omstandigheden vanwege de economische situatie die de recente klimatologische verschijnselen hebben veroorzaakt".

Diamond Fruits heeft goede verwachtingen voor wat betreft de vraag op de internationale markt. "Het hangt sterk af van de conjunctuur op een onvoorspelbare markt, maar we denken dat we niet veel problemen zullen hebben dit jaar. Aangezien we over lage volumes beschikken in vergelijking met vorig jaar zou in het huidige seizoen een normale prijs bereikt kunnen worden".

Voor meer informatie: 
Víctor Ruesta
Diamond Foods
Perú
T:+51944463398  
E: victor.ruesta@diamondfruits.com.pe
www.diamondfruits.com.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven