Grote belangstelling voor aardappelhandboek op vakbeurs Potato Europe

Aardappelwereld komt met nieuw aardappelhandboek

Een begrijpelijk lexicon met alle feiten en wetenswaardigheden rondom de aardappel. Dat is de beste beschrijving van het splinternieuwe aardappelhandboek, dat door de redactie van het tijdschrift Aardappelwereld wordt uitgegeven. Na de officiële presentatie tijdens de afgelopen Aardappeldemodag in Westmaas werd de aardappelencyclopedie ook op de internationale vakbeurs Potato Europe, gehouden op het landgoed Bockerode, gepresenteerd. De belangstelling is ook buiten Nederland overweldigend, zegt uitgever en hoofdredacteur Jaap Delleman.

Van de teelt tot op het bord
Het omvangrijke naslagwerk werd samengesteld door Anton J. Haverkort, alias de 'aardappelprofessor'. De jarenlange deskundige was als redacteur vele jaren voor het magazine Aardappelwereld actief en is een autoriteit in de internationale branche. Toen de aardappeldeskundige ongeveer twee jaar geleden met pensioen ging, ontstond het idee om een handboek samen te stellen, vertelt Jaap. „We wilden alle kennis die professor Haverkort in de loop der jaren verzameld heeft in een begrijpelijk boek bundelen. Om de inhoud te bevestigen, hebben we vaak wetenschappelijke bronnen gebruikt."

Desondanks is het handboek vooral bedoeld voor de gehele keten: van teler tot aan de handel en geïnteresseerde consumenten. De wetenschappelijke kennis in het boek concentreert zich daarom op de dagelijkse praktijk binnen de aardappelteelt en wordt vooral via een vloeiende, begrijpelijke schrijfstijl gepresenteerd. Daarnaast komen alle niveaus van de toegevoegde waardeketen aan bod: van de kenmerken van de cultuurplant tot aan de buitengewone plaats die de aardappel nog altijd inneemt in onze maatschappij.

Internationale ontwikkeling van de branche
Bovendien ontwikkelt de aardappelbranche zich ook op internationaal niveau continue verder. Niet voor niets luidt de subtitel van het handboek: Het gewas van de toekomst. Want in regio's zoals China en Centraal-Azië groeit de aardappelsector enorm. Jaap: „De aardappel is een stabiele plant en garandeert ook een kwalitatief hoogwaardige voeding. Daarom is dit handboek ook voor de internationale sector interessant en we denken er momenteel over na om het in meerdere talen te publiceren."

Voor verdere informatie:
Aardappelwereld Magazine
Van Stolkweg 31Postbus 84102
2508 AC Den Haag
Netherlands
Tel : +31 (0)70-3589331
E-mail: redactie@aardappelwereld.nl
Web: www.aardappelwereld.nl/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.