Niels Remmelink, Van Amerongen CA Technology:

"Veel interesse voor Palliflex-systeem van zachtfruitsector"

Tholen - Van Amerongen CA Technology presenteerde tijdens de Fruit Attraction het Palliflex-systeem voor de zachtfruitbewaring. Het systeem bestaat uit hoezen, die gasdicht aansluiten op de pallet. De hoezen worden geconditioneerd (O2, CO2) naar wens. Het systeem is niet alleen flexibel - er kunnen hoezen aan het systeem gekoppeld of verwijderd worden zonder de condities in andere hoezen te verstoren - , maar in elke hoes kan ook een andere conditie aangelegd worden en dus een ander product bewaard worden. Niels Remmelink is enthousiast over de interesse tijdens de beurs in Madrid. "Er lopen hier veel mensen uit de zachtfruitsector rond, met name uit Zuid-Amerika waar veel blauwe bessen worden geteeld."Van Amerongen heeft het Palliflexsysteem vijftien jaar geleden geïntroduceerd. De systemen staan inmiddels op alle continenten. De systemen in Chili spannen wat betreft grootte de kroon. Daar heeft een blauwebessentelers zelfs 800 van zulke pallets staan. "Het systeem wordt voornamelijk gebruikt voor blauwe en rode bessen bij telers en loonkoelers. Het beste is om het systeem zo snel mogelijk nadat de producten van het land komen, te gebruiken. Met het Palliflex-systeem kun je blauwe bessen tot twee keer langer bewaren en rode bessen zelfs zes keer", zegt Niels Remmelink.


Een palliflexsysteem met 580 hoezen voor blauwe bessen in Chili. De blauwe bessen worden met name naar de V.S. geëxporteerd in de bewaarhoezen.

"Normaal gaan er grote volumes de cellen in, maar dit systeem is ideaal om kleinere volumes te bewaren. De pallets kunnen na na statische bewaring vaak meteen per container of vrachtwagen vervoerd worden. Er kunnen op elk systeem pallets bijgeplaatst of weggenomen worden en het is mogelijk om meerdere producten met één systeem te bewaren", vervolgt Niels. "Het systeem vereist slechts één koelcel. De cel hoeft niet gasdicht te zijn, want dat zijn de hoezen zelf. Het systeem wordt goedkoper naarmate er meer hoezen worden afgenomen. De basisbesturing is voor één hoes namelijk dezelfde als voor honderd. Elk uur wordt de hoes gemeten en indien nodig wordt er gas toegevoegd."Voor meer informatie:
Van Amerongen CA Technology
+31 344 670 570
www.van-amerongen.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.