Ecotop® Ripening Australia

BG Door International start Australische vestiging

Tholen - Op Asia Fruit Logistica in Hong Kong introduceerde BG Door International het nieuwe bedrijf Ecotop Ripening Australia. Samen met lokale partners vanuit Melbourne kunnen zij nu de Australische en Nieuw-Zeelandse markt van moderne rijpkamertechnologie voorzien. "Met name vanuit Australië kennen wij de vraag naar moderne en energiezuinige rijpkamers”. Wij weten dat een aantal retailers binnen enkele jaren deze stap willen gaan maken. “Op basis daarvan hebben wij besloten om met een lokale vestiging te investeren in de Australische markt", vertelt Jan van Kessel van BG Door International.

"De bananenteelt in Australië is in het noorden van het land en de pallets worden vervolgens per truck in pakweg drie tot vijf dagen naar de grote steden als Brisbane, Sydney en Melbourne getransporteerd. Dat maakt de toestand van het product anders dan een zeevracht van een paar weken, maar daar hebben wij goede oplossingen voor. Wij hebben rijpkamers in Martinique en India geplaatst waar bananen zelfs direct na de oogst gerijpt worden".

“Bij de Australiërs bestaat nogal wat koudwatervrees om met nieuwe rijptechnologie aan de slag te gaan. Om deze twijfels weg te nemen hebben we bij onze partner in Melbourne een complete Ecotop Turn testkamer geïnstalleerd, zodat supermarkten en rijpers zelf de voordelen kunnen ervaren die het systeem hen biedt. Men kan hier zelf pallets met bananen, avocado’s of mango’s rijpen. De praktijk is immers het beste bewijs van de voordelen van het systeem!"


Links: De testcel met de gasdichte rijpkamerdeur inclusief de speciale loopdeur. Rechts: Jan van Kessel tijdens de Asia Fruit Logistica

“Vanwege de Australische veiligheidseisen is een loopdeur in de rijpkamerdeur een absolute must. Om lekkage die bij een normale loopdeur optreedt te voorkomen, is deze rijpkamerdeur voorzien van een speciale gasdichte loopdeur. Een primeur op de markt” aldus Van Kessel.

Voor meer informatie:
Jan van Kessel
BG Door International
Tel: +31 (0)88 0285300
Mobile: +31 (0)65 38 06 060
Email: kessel@bgdoor.com  
www.bgdoor.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven