Don Limon samen met bondskanselier Angela Merkel in Afrika

Gezamenlijke inzet voor de landbouwontwikkeling in West-Afrika

In het kader van het delegatiebezoek rondom bondskanselier Angela Merkel en Gerd Müller, de Duitse minister van Economische Samenwerking en Ontwikkeling, nam Andreas Schindler van Don Limon de vertegenwoordiging van agrarische bedrijven uit Ghana, Senegal en Nigeria op zich. Als belangrijk bedrijf dat de export van Afrika naar Europa representeert, gaf de ondernemer uit Hamburg de economische uitwerkingen weer van het creëren van agrarische export in West-Afrika.Positieve economische uitwerkingen
In West-Afrika worden dagelijks hoogwaardige groenten en fruit geteeld op kleine schaal voor export naar Europa. Don Limón wil de markt volgen en de telers hierbij ondersteunen, ondernemerschap verrijken en de ontwikkeling van het landschap in Afrika bevorderen om zo arbeidsmogelijkheden te creëren en migratie te beperken.


Directeur Andreas Schindler van Don Limon

Afrikaanse culturen voor de internationale markt
De toekomst van Duitsland wordt in Afrika bepaald, zegt men tijdens het bezoek. Over twintig jaar is Afrika het continent met de jongste bevolking ter wereld. "We moeten snel zijn om een succesvolle basis te scheppen voor de bewoners in hun thuisland. Don Limón geeft uitdrukking aan deze belangrijke missie op het gebied van mondiale verandering in de eenentwintigste eeuw'', aldus de directie.

Plantage in West-Afrika

Ontwikkeling van de exportmarkt
Don Limón houdt zich sinds vele jaren bezig met de ontwikkeling van exportmarkten voor hoogwaardige Afrikaanse culturen. Het doel is om de kwaliteit van de groenten en het fruit te verhogen en deze producten op de internationale afzetmarkten te brengen. Zo kunnen deze culturen grote oogsten bijeenbrengen en worden er arbeidsplaatsen en inkomens in ontwikkelingslanden gecreëerd en vergroot.

Verdere informatie:
Don Limon GmbH
Banksstraße 28
F-245, 20097 Hamburg

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.