Amerikaanse aardappeltelers kampen met tekort aan vrachtruimte

Aardappeltelers uit de Red River Valley zijn het afzetseizoen sterk begonnen ondanks het tekort aan vrachtvervoerders waar de sector nu steeds meer last van heeft. 

Het tekort aan vrachtvervoer zal er met de feestdagen in aantocht niet beter op worden, vrezen deskundigen. 

In de maanden september en oktober verzonden aardappeltelers uit de regio 35.600 ton aardappelen, een toename van 32% ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit gegevens van de Northern Plains Potato Growers Association. Ted Kreis van de de vereniging vertelt dat dit iets boven het aantal verladingen van dezelfde periode in 2015 ligt, waardoor de oogst van dit jaar te boek komt te staan als één van de grootste van de laatste jaren. 

"Dit jaar is men vroeg gestart met het verladen omdat de voorraden in Minnesota laag waren. Daarnaast wisten we dat we een grote oogst konden verwachten dus we moesten ook ruimte in onze opslagfaciliteiten maken," aldus Kreis. 

Als gevolg van de orkanen heeft te sector hinder ondervonden van een tekort aan vrachtvervoerders. "Chauffeurs werden naar het zuiden gestuurd om noodgoederen te brengen aan de slachtoffers van de orkanen. Hierdoor waren er voor andere sectoren, waaronder aardappeltelers, minder vrachtwagens beschikbaar om hun producten in het land te distribueren."

"Het tekort aan verladingen zal nog wel even aanhouden omdat er rondom Thanksgiving veel verladers nodig zijn voor de levenmiddelensector. Hetzelfde is het geval in het kerstseizoen," aldus Kreis. 
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven