Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vlaamse Pomuni Expo van 15 tot en met 17 november

250 stands tijdens tentoonstelling aardappeloogst in Ranst

Van 15 tot en met 17 november zal de tentoonstelling van de aardappeloogst plaatsvinden in de nieuwe productiehal van Pomuni Trade, zo laat het bedrijf weten. Er worden meer dan 250 stands van verschillende percelen getoond die gerangschikt worden per kooktype en variƫteit. Dit wordt volgens het bedrijf gedaan om het beeld van het aanbod van de nieuwe oogst te verduidelijken.

Monsters
Er worden monsters genomen van vastkokende, bloemige, biologische en specialiteiten aardappelen. Zo is er een overzicht van de kwaliteit van de gewassen, die volgens Pomuni op die manier goed geanalyseerd kunnen worden. Op die manier probeert het bedrijf gedurende het bewaarseizoen kwaliteitsvolle aardappelen te kunnen leveren aan de klanten, zo laten zij weten. Tijdens het beoordelen van de monsters kan er ook geproefd worden van aardappelgerechten en viert het bedrijf daarna het vijfjarig bestaan van Pomuni.

Rooiseizoen
"Door de goede structuur van de grond is het rooiseizoen in het algemeen goed verlopen", vertelt Bart D'haeyere van Pomuni. "Voldoende losse grond in de rooimachines nemen, was de uitdaging. Dit is gelukt en zo zitten de aardappelen nu zeer schoon in de kisten, klaar om te overwinteren."

Voor meer informatie:
Pomuni Trade
Vaartstraat 247
2520 Ranst (Belgiƫ)
T: +32 (0)3 485 73 73
F: +32 (0)3 485 79 30
Publicatiedatum: