Chinese gembersector hervat productie

"De Chinese overheidsinstantie voor milieueffectbeoordeling heeft in augustus onderzoek uitgevoerd onder gemberbedrijven in Anqiu. Aan de hand van dat onderzoek moest 90% van de onderzochte bedrijven zijn deuren sluiten. Hierdoor nam de exportprijs van gember in rap tempo toe. Buitenlandse klanten hebben hier herhaaldelijk over geklaagd. Een poos lang stond de export geheel stil. Na twee maanden aan strenge maatregelen is bijn 70% van alle bedrijven in Anqiu weer begonnen met de gemberteelt," legt Charlie van Anqiu Baisheng Food uit.


Vers geoogste gember

Gember van hoge kwaliteit

"De gemberprijs van de oogst van 2016 is nu weer teruggevallen. De oogst van nieuwe gember voor het seizoen van 2017 begon vorige week en zal met 20 dagen worden afgerond. Naar verwachting zal de gember in december kunnen worden geƫxporteerd. De huidige prijzen voor gember lijken op de oude prijzen en zijn slechts iets hoger dan voordat de overheidsinstantie voor milieueffectbeoordeling ingreep."

Gembervelden van Anqiu Baisheng Food Co., Ltd.


Gele gember

"Op dit moment hebben gembertelers in Anqiu nog relatief weinig bestellingen ontvangen. Dit komt voornamelijk omdat het seizoen voor gemberexport van 2016 bijna ten einde liep. Ook waren er strengere controles uitgevoerd met betrekking tot de kwaliteit van het product. Wat ook een rol speelde, was dat de omzet die via Europa werd gegenereerd vrij groot was voordat de overheidsinstantie ingreep," zegt Charlie tot slot.

Manager Zhu
Anqiu Baisheng Food Co., Ltd.
Phone: +86 150 0656 2222

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven