Areaal sinds 2012 met 8% gegroeid

Duitsland: stijging fruitareaal maar hogere prijzen appelen en peren

Op de overdekte markt in Düsseldorf is het zeer goed te merken dat Duitsland een misoogst heeft van appels als peren, laat de NFO weten. Aan het prijsniveau op de overdekte zaterdagmarkt is dit goed te merken. Voor Duitse Doyenné du Comice werden prijzen gevraagd van 3,80 euro per kilo en voor Franse Doyenné du Comice tot 6,00 euro per kilo. Duitse Elstar lag in het schap voor € 2,80; Duitse Klasse 1 Boskoop voor 3,00 euro er kilo.

Duitse fruitareaal stijgt 
Het Duitse appelareaal is sinds 2012 met 8 procent gestegen en bedraagt nu 33.913 hectare. Zoete kersen is het tweede grootste fruitgewas in Duitsland met in totaal een areaal van 6.040 hectare; een stijging van bijna 17 procent ten opzichte van 2012. Dat meldt het Duitse bureau voor statistiek Destatis op basis van enquêtes die gehouden zijn in 2012 en 2017.

Het perenareaal bedraagt 2.137 hectare en is met 11 procent gestegen in de afgelopen vijf jaar. Het areaal zure kersen is als enige fruitgewas gedaald; van 2.855 hectare naar 1.920 ha (-34 procent). Van pruimen zijn geen arealen bekend gemaakt; in 2012 bedroeg dit nog 3.863 hectare.

Bron: NFO

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.