Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hongaarse appelprijzen slechts 10% gestegen

"De groentenprijzen in Hongarije zijn redelijk stabiel gebleven, afgezien van wat lichte schommelingen. Helaas kan dit niet over de fruitprijzen gezegd worden," laat Ledó Ferenc van de Hongaarse organisatie VruitVeb weten. 

Vooral de prijzen van morellen en kersen zijn sinds het begin van het seizoen fors gestegen, voornamelijk als gevolg van de voorjaarsvorst, die in heel Europa tot grote verliezen heeft geleid. Abrikozen, perziken en pruimen hadden het minder zwaar te verduren en zijn dan ook nauwelijks in prijs gestegen. 

Appelen zijn dit jaar gemiddeld ruim 10% duurder, wat deels toegeschreven kan worden aan het feit dat Polen in plaats van de gebruikelijke 4,2-4,3 miljoen ton dit seizoen slechts 2,6 miljoen appelen heeft geoogst. Met name de prijzen voor industrieappelen stijgen en als de voorraden van vorig jaar uitgeput zijn dan zal dit mogelijk leiden tot hogere prijzen voor bewerkte producten. 

Hongaren eten jaarlijks gemiddeld zo'n 15 tot 18 kilo appelen per persoon. 
Publicatiedatum: