Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrikaanse hardfruitsector erkent Professor van Huyssteen

De algemeen directeur van de Stellenbosch Universiteit, Professor van Huyssteen, is erkend door de Zuid-Afrikaanse hardfruitsector vanwege zijn leidinggevende rol in de agricultuur.

Professor van Huyssteen, een voormalig decaan van de Faculteit van Agrarische Wetenschappen, krijgt de 2017 OSH Reinecke Frontrunner-prijs uitgereikt. De prijs werd aan hem gegeven op het 42e jaarlijkse gala-event van de Zuid-Afrikaanse hard fruitsector. 

Volgens Professor van Huyssteen genoot hij van een enorme werktevredenheid tijdens zijn carrière in de agricultuur. "De vraag en geschiktheid van de fruitsector voor nieuwe technologieën en oplossingen voor problemen was erg motiverend," zei Professor van Huyssteen. "Natuurlijk werkt men niet voor prijzen en erkenning, dus toen deze speciale prijs voor mij gemaakt was, gaf het me weer eens een diep gevoel van waardering voor deze geweldige sector en voor de uitzonderlijke mensen die er in werken."

Professor van Huyssteen behaalde al zijn kwalificaties aan de Stellenbosch Universiteit, inclusief een PhD in Bodemwetenschappen. Hij maakt sinds januari 1999 deel uit van het personeel toen hij in zijn functie werd aangesteld door de Sectie Bodem- en Agrarische Waterwetenschappen. Hij werkt als decaan sinds oktober 1999.

In 2016 telde de hardfruitsector 2.252 telers met een totale winst van 850 miljoen euro per jaar. Wereldwijd stonden Zuid-Afrikaans telers in de top tien voor peren, in de top 20 voor appelen, abrikozen, perziken, nectarines en pruimen en 64ste voor kersen. Het overgrote deel van de teelt van hardfruit vindt plaats in West-Kaap.

Publicatiedatum: