Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
genetisch gemanipuleerde appel

Producent Arctic-appelen haalt GGO uit label

Arctic-appelen zijn genetisch gemanipuleerd om oxidatie te onderdrukken en kunnen -in plakjes gesneden en verpakt- gevonden worden in zo'n 400 winkels in het Midwesten en Zuid-Californië, zonder een GGO-label.

Deze gemodificeerde Golden Delicious-appelen werden ontwikkeld door Okanagan Specialty Fruits, een particulier bedrijf, in 2015 voor 41 miljoen dollar (34 mln euro) aangekocht door biotech-firma Intrexon te Maryland. Andere afdelingen van dat bedrijf verkopen momenteel genetisch gemodificeerde zalm, gekloond vee en zelfvernietigende muggen.

Het bedrijf is van plan om de appelen op de markt te brengen in de vorm van zakjes voorgesneden fruit, maar deze zullen geen label "genetisch gemanipuleerd" of "GGO" hebben. In plaats daarvan zal er een QR-code zijn die linkt naar een webpagina met gedetailleerde informatie over hoe de appelen werden geteeld, conform een wet uit 2016.
 
"We wilden gewoon niet 'GGO' met een doodskop op de verpakking zetten," zei Neal Carter, oprichter van Okanagan, deze week tijdens een presentatie in San Francisco.
 
Bron: geneticliteracyproject.org
Publicatiedatum: