Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe appelsorteermachine voor Obstland

Precies op tijd voor de start van het appelseizoen 2017, werd er op 22 september bij het Duitse bedrijf 'Obstland' een nieuwe appelsorteermachine in gebruik genomen. In het koelopslagcomplex van het bedrijf in Dürrweitzschen werden in de afgelopen weken en maanden op een oppervlakte ter grootte van een half voetbalveld de voorwaarden geschept om de levensmiddelenhandel ook in de toekomst van appelen van de hoogste kwaliteit te kunnen voorzien. Een nieuwe technologie genaamd 'IDD 4' (Internal Defect Detection) helpt bij het uitsorteren van appelen met minder goed vruchtvlees of gebreken op de schil.



Op 10 juni is men met de werkzaamheden van start gegaan - natuurlijk allereerst door het afbreken van de oude sorteerinstallatie. Na een hoop andere werkzaamheden begon het Franse leveringsbedrijf MAF RODA op 20 juli met de eigenlijke opbouw van de nieuwe sorteerinstallatie. In de hierop volgende weken hield men zich bezig met afrondende zaken zoals de elektronica, watervoorziening, videotechniek, het gegevensnetwerk en het afstellen van het procesverloop.



En nu staat de installatie klaar voor de nieuwe oogst. De nieuwe appelsorteermachine van het type POMONE IV levert een sorteerprestatie van 18 tot 20 ton per uur. De oogst van handappelen wordt voor dit jaar geraamd op ca. 15.000 tot 16.000 ton. Dat betekent dat er dit seizoen meer dan 100 miljoen appelen door deze installatie gefotografeerd, gecategoriseerd en gesorteerd zullen worden.

Het investeringsvolume van deze moderniseringsmaatregel bedraagt in totaal circa 2,4 miljoen euro, waarvan 20% door de overheid werd bijgedragen.
Publicatiedatum: