Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VaporDry optimaliseert luchtvochtigheid tijdens rijping bananen

Het VaporDry luchtvochtigheidssysteem van Corrigan houdt de vochtigheidsgraad in bananenrijpkamers constant, waarbij gebruik gemaakt wordt van een nieuw ontwerp met zeer nauwkeurige geautomatiseerde spuitmonden waarop octrooi is aangevraagd. Het systeem creëert een hoge luchtvochtigheid en is in staat druppeltjes van slechts 2 micrometer te produceren die verdampen voordat zij de oppervlakte nat hebben kunnen maken. Er is bewezen dat dit innovatieve ontwerp het rijpingsproces van bananen ondersteunt waardoor de houdbaarheid van het product verlengd wordt, wat de winstgevendheid eveneens ten goede komt. 



De reacties op het VaporDry systeem zijn overweldigend. Eén klant liet weten dat het systeem de manier waarop men kijkt naar luchtvochtigheid en bananen totaal op zijn kop heeft gezet. "Het fijne aan dit ontwerp is dat het nagenoeg geen onderhoud vereist. Ons oude systeem vergde regelmatig en duur onderhoud en we moesten het wekelijks met de hand reinigen. Alleen al de besparing op de onderhoudskosten is voor ons een reden om over te schakelen op VaporDry. We zijn erg tevreden en het systeem heeft ons werk veel eenvoudiger gemaakt," vertelt de klant. 

VaporDry is ontworpen met een gesloten leidingsysteem zonder open reservoirs die mogelijk tot hygiëneproblemen zouden kunnen leiden. Corrigan biedt een scala aan luchtvochtigheidssensoren en bedieningsmogelijkheden aan. Het systeem kan ook eenvoudig geïntegreerd worden in een bestaand luchtbeheerssysteem. Vapor Dry is een betrouwbare manier om de relatieve luchtvochtigheid op het gewenste niveau te houden. 

Contact:
Emily Stavrou
Corrigan Corporation
Tel: 800.462.6478
Publicatiedatum: