Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nominiatie Innovation Award Potato Europe 2017

Vijf meter lange sensorkabel meet temperatuurverschillen aardappelen

Tolsma-Grisnich heeft een 5 meter lange temperatuur sensorkabel ontwikkeld die door de hele aardappelhoop heen op verschillende hoogtes de producttemperatuur meet. Het doel van deze innovatieve productvoeler is om temperatuurverschillen nauwkeuriger te meten en op te volgen. Door meer metingen dichter bij elkaar in de aardappelhoop is de producttemperatuur tijdens het bewaarseizoen veel beter in de hand te houden. Zeker in samenwerking met de klimaatcomputer.



Uiteindelijk is hiermee een kwalitatief beter eindproduct af te leveren met minder bewaarverliezen. Tevens draagt de 5 meter sensor bij aan een lager energieverbruik doordat ventilatoren en kachels minder draaiuren maken. Nog een voordeel van de 5 meter sensorkabel is dat op verschillende plekken in de bewaring deze makkelijk uit te rollen is tijdens het inschuren van de aardappelen.



Het juryoordeel: Deze temperatuursensor/productvoeler voor bulkbewaring verhoogt het gebruiksgemak. Het is een mooie vooruitstrevende oplossing in de bewaartechniek, praktisch in gebruik. Tevens is het een eenvoudige toepassing met de potentie om bewaarverliezen te verkleinen.

Publicatiedatum: