Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canada: drie gmo aardappelenrassen goedgekeurd

Een bedrijf in Idaho heeft drie aardappelenrassen genetisch aangepast zodat ze ongevoelig zijn voor het pathogeen dat de Ierse hongersnood veroorzaakte. Canadese ambtenaren maakten donderdag bekend dat de aardappelen veilig zijn voor het milieu en ook veilig door mensen geconsumeerd kunnen worden. 

Dat de aardappelen goedgekeurd zijn door Health Canada en de Canadian Food Inspection Agency betekent dat J.R. Simplot Co. de aardappelen kan importeren, poten en verkopen in Canada. 

De drie rassen - de Russel Burbank, Ranger Russet en Atlantic - waren in februari al goedgekeurd door Amerikaanse instanties. Dat de aardappelen nu ook in Canada zijn goedgekeurd betekent dat de twee landen de aardappelen kunnen importeren en exporteren. 

De productie van de eerste generatie van deze genetisch aangepaste aardappelen startte in 2015 met 400 hectare. In 2016 was dit 405 hectare en dit jaar is dit al gegroeid tot 2428 hectare. 

De aardappelen zijn nu beschikbaar in 40 staten en 4000 supermarkten en er zijn nu al maar liefst 27,2 miljoen kilo genetisch aangepaste aardappelen verkocht. 
Publicatiedatum: