Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De eerste 'Pfälzer Frühkartoffeln' van het seizoen zijn er

In het zuidwesten van Duitsland zijn de eerste van de in totaal 303 telers van 'Pfälzer Grumbeere' met de vroege aardappeloogst 2017 begonnen. De eerste vroege aardappelen uit de Pfalz zijn bijzonder geliefd – vooral ook vanwege hun zachte schil. Consumenten kunnen de verse aardappelen aanvankelijk in boerderijwinkels en op weekmarkten in het productiegebied de Pfalz kopen.

Georg Riede, voorzitter van de telersvereniging 'Pfälzer Grumbeere' legt uit: "Vroege aardappelen die nu op tafel komen werden reed midden februari gepoot. Hierbij gaat het om kleinere partijen die meestal zeer arbeidsintensief en met hart en ziel onder plastic geteeld werden. Op grotere hoeveelheden vroege aardappelen rekenen we vanaf de een na laatste week van juni. Dan zijn de aardappelen ook in de retail verkrijgbaar!"


Foto: telersvereniging 'Pfälzer Grumbeere'

Vroege aardappelen kregen het in het voorjaar te stellen met kou en late vorst
Kou en vorst hebben de groei van de vroege aardappelen dit voorjaar op sommige akkers in het zuidwesten geremd. De kwaliteit en de smaak heeft dit echter niet beïnvloed. De eerste vroege aardappelen uit de Pfalz presenteren zich overtuigend lekker.

Gemiddelde oogst in de Pfalz ligt op meer dan 100.000 ton vroege aardappelen
Met een teeltgebied van circa 4.000 hectare is de Pfalz met de aangrenzende regio's in het zuiden van Rheinhessen het grootste aaneengesloten teeltgebied van vroege aardappelen in Duitsland. De exacte oogst is momenteel nog niet betrouwbaar te ramen. Gemiddeld oogst men er jaarlijks echter meer dan 100.000 ton vroege aardappelen.
Publicatiedatum: