Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste nieuwe aardappelen uit Malta gelost bij aardappelgroothandel Altena

"Komende weken verwacht ik amper genoeg aardappelen uit Malta"

Tholen - Bij aardappelgroothandel Altena uit Veen arriveerden vanmorgen de eerste Santé-aardappelen uit Malta. "Van Santé hebben we een normale oogst, maar vooral de Alpha's staan er heel goed op. Daarvan verwachten we met twee weken redelijk wat aanbod", vertelt Kees Schouten. De vraag naar de primeuraardappelen komt goed los. "De eerste auto is binnen en het is een kwestie van uitdelen. Alle aardappelen zijn gelijk weer weg!"



De aardappelhandelaar heeft vertrouwen in een goed importseizoen. "Er is niet zo'n groot aanbod oude aardappelen meer op de markt. Er is altijd wat concurrentie van andere herkomsten als Israël, Marokko en Egypte, al vind ik de Egyptische kwalitatief wat minder. Het is altijd zaak om weer van de markt te zijn voor Spanje en Italië vol op de markt komen, maar ik denk dat we dan al vrij leeg zijn en dat we de eerste zes weken amper genoeg aanbod hebben."



"Je kunt het nooit helemaal zeggen in aardappelen, al geldt wel altijd dat mooi weer in het voordeel werkt van de nieuwe aardappelen. Vorige week begon iedereen met de hoge temperatuur gelijk te bellen. Dan denken ze gelijk aan Malta's!"

Voor meer informatie:
Aardappelgroothandel Altena
Veensesteeg 15
4264 KG Veen
Tel: +31(0) 416 691241
Fax: +31(0) 416 692822
info@altena-bv.nl
www.altena-bv.nl