Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Empack deelnemer Guus Simons van BAT machinebouw:

"Niet het proces, maar de machine aanpassen"

Tholen – BAT machinebouw ontwerpt en bouwt al 25 jaar productiesystemen. "We doen alles in eigen beheer en kunnen daardoor klantspecifiek bouwen", zegt Guus Simons van BAT machinebouw. "Dat laatste zullen we weer op de komende Empack-beurs laten zien. We gaan laten zien hoe wij bouwen. Bij ons kopen klanten namelijk geen kant-en-klare systemen waarop zij hun productieproces moeten aanpassen. Wij bouwen een machine die in hun productieproces past."


De hand etiketteermachine van BAT Machinebouw

BAT vertaalt de wensen en ideeën van klanten naar functionele kostenbesparende machines. Dat doen zij op moderne wijze, waarbij alle systemen 3D zijn ontworpen en worden samengesteld. Ze verzorgen dus het gehele traject van ontwerp, productie en inbedrijfstelling. BAT machinebouw is onder andere gespecialiseerd in etiketteer systemen voor fruit.

2-laags in kratten etiketteren
"Etiketteren gaat via touch en apply, zonder het fruit te beschadigen", vertelt Guus. "De hand etiketteer machines kunnen ook in een machine worden geplaatst waardoor hele pakbladen zeer snel geëtiketteerd kunnen worden. De hand etiketteer machines zijn er in breedtematen 20,40 of 50mm en zijn semiautomatisch. Met onze nieuwste innovatie spelen we echt in op een behoefte van fruitverwerkers, daarmee is het mogelijk om de eerste of onderste laag fruit in kratten automatisch te etiketteren. Andere vormen van etiketteren zijn multipack, zakjes stapelen en bundelen en vervolgens aan twee kanten etiketteren, C-label, rondom, conisch, bus, aan de boven- of onderzijde of met een sluitzegel."


Etiketteren in kratten

Verantwoordelijkheid
BAT Machinebouw is in diverse branches actief. Voor de groente- en fruitindustrie leveren zij de volgende machines: afvullijnen, doseersystemen, ontnesters, pick & place units, opvoerbanden, kettingbanden, klembanden, inliners, vulstations, doosopzetters en case packers. "Met deze standaardconcepten kunnen wij functionele en kostenbesparende oplossingen ontwikkelen voor onze klanten. Waarbij wij ze mechatronisch ondersteunen van idee tot eindproduct. Hierin nemen wij onze verantwoordelijkheid, we hebben korte doorlooptijden en zijn resultaatgericht", besluit Guus.



Voor meer informatie

BAT Machinebouw
Guus Simons
Everdenberg 5d
4902TT Oosterhout
T: 0031-(0)1624-94945
info@bat-machinebouw.nl
www.bat-machinebouw.nl