Nieuwe deepsea containerdiensten in Zeebrugge voor fruit uit Nieuw-Zeeland en Peru

De zeehaven van Brugge verwelkomt twee nieuwe deepsea containerdiensten. De Nederlandse rederij Seatrade startte een lijndienst met gecontaineriseerde goederen vanuit Nieuw-Zeeland, die via Zuid-Amerika (Peru) naar Europa komen. De dienst transporteert vooral voeding, zoals kiwi's, appelen, ajuinen en vlees geladen in Nieuw-Zeeland. De komende maanden worden vanuit Peru avocado's, bananen, asperges, mango's, bosbessen, druiven, citrusvruchten en koffie aangevoerd.
Op dinsdag 23 mei komen de eerste gecontaineriseerde ladingen kiwi's aan. Tot dan worden de kiwi's nog vier maal aangeleverd als conventioneel stukgoed. De eerste aanloop van het kiwiseizoen staat gepland op donderdag 27 april.

Vanaf april wordt er ook nog een nieuwe Ocean Alliance opgezet met het Chinese Cosco, wat moet zorgen voor een heropleving van de APM Terminal. Op 31 maart vertrekt het schip CMA CGM Jules Verne uit Xingang. Het containerschip, geen onbekende in de Zeebrugse haven, wordt op 16 mei verwacht aan APM Terminals Zeebrugge. Vanaf dan ontvangt de terminal wekelijks een CMA CGM schip van NEU4 met een capaciteit tussen 13.830 en 17.859 TEU.

Bron: Port of Zeebrugge

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.