Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samskip lanceert nieuwe generatie emissieloze short sea containerschepen

Samskip, een wereldwijde aanbieder van logistieke oplossingen met kantoren in 24 landen, waagt zich aan "CO2-vrije rederijdiensten zonder uitstoot". Zij sluiten een contract voor de bouw van twee schepen op waterstof voor haar West-Europese routes met de grote Indiase scheepswerf Cochin Shipyard Ltd.


Samskip - sea shuttle

Zodra deze schepen in gebruik worden genomen, zullen zij behoren tot de eerste Zero Emission Short Sea Container Vessel ter wereld die groene waterstof als brandstof gebruiken. Dit is een ander ambitieus project van Samskip, dat samenwerkt met het groene financieringsprogramma van de Noorse regering, gericht op emissievrije transportoplossingen door gebruik te maken van duurzame, innovatieve technologieën van de toekomst.

Verwacht wordt dat elk schip in emissievrije modus ongeveer 25.000 ton CO2-reductie per jaar zal realiseren. Ze zullen ook in de havens emissievrije activiteiten uitvoeren door gebruik te maken van groene walstroom in de aanloophaven.

Kari-Pekka Laaksonen, CEO van Samskip Group: "Dit avontuur is nog één van Samskips initiatieven die een belangrijke stap vormen in de richting van onze duurzaamheidsdoelstellingen die we in ons laatste duurzaamheidsverslag hebben uiteengezet. Het versterkt onze inzet voor het Sustainability Science Based Target initiatief en ondersteunt onze doelstelling om in 2040 Netto Nul te bereiken. We hebben voortdurend gedaan wat we beloofden omdat duurzaamheid in ons DNA zit en we investeren in de toekomst; de toekomst voor groene logistiek, onze planeet, onze economie en in de volgende generatie zeevarenden. Samskip is verheugd een dergelijk partnerschap te hebben gevonden in Cochin Shipyard dat dezelfde ambities deelt om milieuvriendelijk transport te bieden en we kijken uit naar een succesvolle samenwerking."

"Met deze samenwerking heeft CSL haar positie verder versterkt in duurzame groene toekomsttechnologie en daarmee klaar om te voldoen aan de futuristische marktverwachtingen", aldus de voorzitter van Cochin Shipyard Madhu Nair.

"Namens Naval Dynamics AS feliciteren wij Samskip met de ondertekening van het contract voor hun SeaShuttle Container Feeder Vessel met Cochin Shipyard Limited (CSL). De bestelling van 2 schepen is een mijlpaal voor alle betrokken partijen, aangezien dit een echt nul-emissie vaartuig is dat wordt aangedreven door waterstofcellen. Wij van Naval Dynamics AS en onze partners kijken uit naar de voortgang van dit project na jaren van ontwerp en engineering wat nu duurzame en effectieve zeevracht operaties mogelijk maken. Een speciaal woord van dank aan ENOVA voor het mogelijk maken van deze stap voorwaarts."

Voor meer informatie: 
Are Grathen
Samskip
Tel: +47 2396 3311
Are.Grathen@samskip.com
www.samskip.com

Publicatiedatum: