Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jungheinrich neemt Storage Solutions Group over

Jungheinrich heeft de overname van Storage Solutions Group afgerond. "Automatisering is de sleutel tot de toekomstige groei van Jungheinrich en speelt een belangrijke rol in zijn groeistrategie 2025+. In het licht hiervan is er besloten tot overname."

Storage Solutions is een Amerikaans bedrijf voor magazijnontwerp, -automatisering en -integratie met 170 medewerkers en 45 jaar aan ervaring in het leveren van kant-en-klare, op maat gemaakte oplossingen.

Jungheinrich grijpt met deze strategische zet de kans om een groot en snelgroeiend marktsegment in de VS te betreden. "De marktdekking van Storage Solutions geeft het bedrijf toegang tot belangrijke logistieke knooppunten in de VS en de mogelijkheid om ook bestaande Europese klanten in deze markt te ondersteunen. Daarnaast wordt de mogelijkheid gecreëerd om op middellange termijn een aanwezigheid in buurlanden als Canada en Mexico op te bouwen."

De overname van Storage Solutions vormt een aanvulling op het bestaande partnerschap van Jungheinrich met Mitsubishi Logisnext Americas (MLA), dat de enige activiteit van Jungheinrich op de Noord-Amerikaanse markt voor hef- en magazijntrucks blijft en geen gevolgen ondervindt van de transactie, zo melden ze.

Verwacht wordt dat de marktgroei op het gebied van innovatieve automatiseringsoplossingen tussen 2021 en 2025 gemiddeld 10% per jaar (CAGR) zal bedragen.

Dr. Lars Brzoska, CEO van Jungheinrich: "De overname van Storage Solutions is een belangrijke stap in de uitvoering van onze strategie 2025+. Het is een uitstekende gelegenheid om onze geografische aanwezigheid in de VS uit te breiden en een sterk strategisch platform te creëren voor regionale groei op het gebied van magazijnautomatisering. Storage Solutions is een gevestigd en succesvol bedrijf met een aantrekkelijk klantenbestand en een uitstekend managementteam."

"We zien grote mogelijkheden in het combineren van de magazijn- en automatiseringscompetenties van beide partijen, dat in het voordeel is van klanten in de VS en onze Europese klanten (al dan niet met activiteiten in Noord-Amerika)."

Kevin Rowles, CEO van Storage Solutions: "De volgende groei in onze sector zal naar verwachting komen van de toenemende vraag naar magazijnautomatisering. Storage Solutions heeft een uitgebreide expertise opgebouwd op het gebied van stellingen, evenals automatisering en digitalisering. Deze willen wij verder uitbreiden, aangezien de vraag voortdurend toeneemt op basis van sterke economische fundamenten. Samen met Jungheinrich kijken we ernaar uit om gezamenlijk de kansen voor verdere groei te benutten."

Voor meer informatie:
Jungheinrich 
H.A. Lorentzweg 3
2408 AS Alphen aan den Rijn
0172 44 67 89
info@jungheinrich.nl   
www.jungheinrich.nl       

Publicatiedatum: