Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

MSC neemt grootste containerschip ter wereld in de vaart

Het in Shanghai gevestigde Hudong-Zhonghua Shipbuilding (Group) heeft het grootste containerschip ter wereld gebouwd en geleverd aan Mediterranean Shipping Company (MSC).

MSC Tessa heeft een containercapaciteit van 24.116 TEU en is het eerste van vier containerschepen van dezelfde grootte die door de grootste containerlijn ter wereld zijn aangekocht.

Volgens Hudong-Zhonghua, een eenheid van China State Shipbuilding Corp (CSSC), is het schip momenteel het grootste containerschip ter wereld in termen van TEU-capaciteit. Het megacontainerschip is 399,99 meter lang en 61,5 meter breed.

Hudong-Zhonghua Shipbuilding Group meldde dat het tweede bestelde schip uit de serie de proefvaarten heeft voltooid en dat de andere twee zusterschepen eveneens in aanbouw zijn. Alle resterende containerschepen worden naar verwachting vóór augustus 2023 opgeleverd.

Bron: container-news.com

Publicatiedatum: