Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bangladesh wil 20.000 ton aardappelen exporteren

PRAN, gespecialiseerd in verwerkte voedingsproducten, is voor het tweede jaar op rij begonnen met aardappelexport. Het doel voor dit jaar is 20.000 ton te exporteren. De eerste levering van 52 ton aardappelen is in februari naar Maleisië geëxporteerd. De aardappelen worden geteeld door boeren die bij PRAN onder contract staan. PRAN heeft nu ongeveer 2000 boeren die aardappelen telen in de districten van Dinajpur, Rangpur, Joypurhat, Kurigram and Thakurgaon. Abdul Majid, een van de telers die bij PRAN onder contract staat: "Ik teel nu twee jaar aardappelen voor PRAN omdat het meer oplevert. Vorig jaar teelde ik op 120 are land en dit jaar op 160 are." PRAN levert goede kwaliteit pootaardappelen tegen een lage prijs aan de boeren zodat zij goede aardappelen kunnen telen.

"PRAN exporteert kwalitatief goede aardappelen omdat we onze telers trainen, technische ondersteuning bieden en voorzien van moderne middelen. De boeren profiteren omdat we tegen een eerlijke prijs inkopen," aldus Mahabab Uddin, de chief operating officer van PRAN Agro Business. "We bieden de boeren een inkoopgarantie zodat ze aangemoedigd worden aardappelen te telen. Het verzamelen en verpakken van de aardappelen gebeurt volgens internationale standaarden."

Kamruzzaman Kamal, director marketing bij PRAN-RFL Group: "PRAN is het afgelopen jaar op beperkte schaal begonnen met de aardappelexport. De internationale markt heeft daar goed op gereageerd. Daarom gaan we nu ook aardappelen exporteren naar nieuwe markten zoals Indonesië, Singapore, Qatar, Japan en Sri Lanka."
Publicatiedatum: