Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Import ananas niet toegestaan

316 kilo illegale ananas onderschept op Canarische Eilanden

Medewerkers van de regionale landbouwraad van de Canarische Eilanden hebben onlangs 316 kilo geïmporteerde ananas onderschept bij een handelaar op Tenerife.

De import van deze fruitsoort is om fytosanitaire redenen niet toegestaan op de eilanden, laat de landbouwraad weten, die zijn controles op de handel in illegale groenten en fruit heeft verscherpt. De partij fruit is naar alle waarschijnlijkheid afkomstig uit Centraal-Amerika. Volgens het aankoopbewijs zou de ananas echter op de Canarische Eilanden geteeld zijn. Zolang het onderzoek naar fruithandelaar loopt, wordt het onderschepte fruit in een koelcel opgeslagen. Als de vermoedens van de autoriteiten inderdaad bevestigd worden, dan krijgt de importeur een boete opgelegd .
Vorig jaar werden in samenwerking met de regering 40 controles uitgevoerd waarbij drie overtredingen vastgesteld werden en zo'n 1.000 kilo fruit in beslag werd genomen.

Bron: EFE

Publicatiedatum: