Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FDA keurt verkoop roze ananas goed

Een genetisch gemodificeerde, roze ananas mag verkocht worden in de Verenigde staten. De FDA heeft vastgesteld dat de ananas veilig is voor de verkoop. De ananas is ontwikkeld door Del Monte Fresh. Zij hopen de ananas binnenkort in heel de wereld op de markt te brengen. Om dit nieuwe product te maken, moeten ontwikkelaars bepaalde genen afzwakken. Hierdoor krijgt het vruchtvlees een roze kleur en een zoetere smaak.

FDA: "Del Monte heeft informatie aan de agency verstrekt, waarin wordt aangetoond dat het roze vruchtvlees even veilig en voedzaam is als de traditionele ananas."

"De nieuwe ananas is genetisch gemodificeerd, zodat er minder enzymen geproduceerd worden. Het gaat hierbij om de enzymen die het roze pigment lycopeen omzetten in het gele pigment b├Ętacaroteen. Lycopeen is het pigment dat tomaten rood en watermeloenen roze maakt. Het is dus niet ongewoon en de ananas kan veilig gegeten worden."

De ananas zal in Costa Rica geteeld worden en zal verkocht worden onder de naam "roze ananas, extra zoet".
Publicatiedatum: