Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Honduras gaat 1000 ton Hass-avocado's telen

Het Hondurese Ministerie van Landbouw en Veeteelt heeft zich ten doel gesteld de teelt van de Hass-avocado dit jaar nog naar 1000 ton te laten stijgen. In het kader van een nationaal programma (PRONAGRO) wil het Ministerie de import van avocado's vervangen door eigen teelt en daarmee €9,3 miljoen besparen. 

De Hass-avocado, het meest geteelde ras ter wereld, is ontwikkeld in de Verenigde Staten, maar wordt ook geteeld in Israël, de Canarische eilanden, Zuid-Spanje, Mexico en Zuid-Amerika. Volgens de statistieken van Pronagro zijn er in Honduras 200 telers van de Hass-avocado, die gezamenlijk 300 hectare bezitten dat al geoogst is en 500 hectare dat in aanplanting is. 

In Honduras zijn er verschillende soorten avocado's van het West-Indische ras, waaronder de Wilson Popenoe, Simmons, Belice, Sureño, Choquette, Booth 7, Booth 8, Noviembre, Catalina, Simpson en Lula.

Bron: latribuna.hn
Publicatiedatum: