Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: meer vraag dan aanbod voor rood dragonfruit

"Een aantal jaren geleden werd het uit Taiwan afkomstige rode dragonfruitras Jindu No. 1 bij ons geïntroduceerd. Tussen 2011 en 2015 begonnen we dit ras op grote schaal aan te planten op onze plantages in het district Dongle in Hainan. In 2015 plaatsten we de eerste volumes op de markt. In de afgelopen twee jaar is de Jindu No. 1 erg populair geworden dankzij zijn unieke smaak, zoetheid en aroma. De vraag naar Jindu No. 1 is groter dan het aanbod. De huidige prijs ligt 20% tot 30% hoger dan vorig jaar," zegt Liu Xinyuan van het bedrijf Hainan Rouming Red Dragon Fruit.


Dragonfruit in premiumverpakking


Promotie bij supermarkten

"De teeltgebieden voor Jindu No. 1 zijn in China beperkt tot Hainan, Guangdong en Guangxi. Hainan is de enige regio waar kan worden gecompenseerd voor het gebrek aan licht in het laagseizoen. Daarom is dit de enige regio waar het hele jaar rond Jindu No. 1 kan worden geteeld."


Dragonfruit


Rouming Red Dragon Fruit op een AGF-beurs

"Het seizoen vindt doorgaans plaats tussen mei en december. De bloeiperiode duurt ongeveer 35 tot 45 dagen. Elk stuk fruit weegt tussen de 250 en 400 gram en heeft een brixwaarde van tussen de 16 en 20. Het laagseizoen duurt van januari tot april. Het fruit bloeit dan 55 tot 60 dagen en weegt per stuk tussen de 500 gram en 1,5 kilo. De brixwaarde zit dan tussen de 22 en 26. In de winter duurt het wegens de kou en het zwakkere zonlicht langer om het fruit te telen. Het fruit wordt hierdoor echter wel groter, voller en sappiger."


Rouming Red Dragon Fruit op een AGF-beurs


Sappig rood dragonfruit

"Ons bedrijf is gevestigd in het district Dongle in Hainan. We hebben een areaal van 100 hectare voor de teelt van Jindu No. 1. We zijn verantwoordelijk voor zowel de teelt, de promotie als het vermarkten van het fruit. Onze belangrijkste markt is nu Shandong, waar we 60% tot 70% aan grote supermarkten leveren en 30% tot 40% aan distributeurs. Om een beter beeld te krijgen van de vraag op de wereldmarkt, gaan we in februari aanwezig zijn op Fruit Logistica in Berlijn. We hopen daar nieuwe mogelijkheden voor export te vinden."

Liu Xinyuan
Hainan Rouming Red Dragon Fruit Co., Ltd.
Phone: +86 173 3083 7144
Publicatiedatum: