Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cactus-peer opgewaardeerd tot een essentieel gewas in Zuid-Afrika

De Zuid-Afrikaanse Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) adviseert telers in droge gebieden om de cactus-peer als alternatief te bekijken, met name voor voedsel en veevoer.

Volgens een artikel op bizcommunity.com adviseren cactusperenexperts telers en beleidsmakers om deze natuurlijke hulpbron strategischer en efficiënter te gebruiken. De cactus is een cruciale toevoer van voedsel en water gebleken voor de lokale bevolking en hun dieren tijdens de recente intense droogte in het zuiden van Madagaskar.

De Opuntia-soorten hebben veel te bieden, vooral als ze als een gewas worden behandeld. Tegenwoordig is de Opuntia Ficus-Indica ondersoort genaturaliseerd in 26 landen buiten zijn natuurlijke verspreidingsgebied. De FAO lanceerde een boek met bijgewerkte inzichten in de genetische bronnen van de plant, fysiologische eigenschappen, bodemvoorkeuren en kwetsbaarheid voor plagen.

Cactus perencultuur vindt langzaam ingang in andere droge, hoge temperatuurregio's met slechte grond. Tegenwoordig is Brazilië de thuisbasis van meer dan 500.000 hectare cactusplantages en wordt de plant ook veel gekweekt op boerderijen in Noord-Afrika; De Tigray-regio in Ethiopië heeft ongeveer 360.000 hectare.Publicatiedatum: