Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bud Holland

"Wij zoeken exoten waar wij ons mee onderscheiden"

December is een echte exotenmaand. In de laatste maand van het jaar vragen supermarkten om exotische groente en fruit. "In December wil iedereen exoten, dan zie je dat de vraag groeit vanuit de supermarkten, groothandel en delicatessenzaken", aldus Edwin Janssen van Bud Holland. "Bij Bud gaan we zelfs nog een stapje verder dan exoten zoals bijvoorbeeld vijgen, rambutan en mangistan. "Wij zoeken producten die zich echt onderscheiden. Exclusieve en innoverende producten van over de hele wereld", laat importbedrijf Bud Holland weten.


Finger lime pearls

Zo hebben zij in de decembermaanden finger lime Pearls in het assortiment. Finger lime pearls zijn het vruchtvlees van de finger lime en kan het best worden omschreven als citruskaviaar. De finger lime pearls kunnen gebruikt worden in plaats van citroen of limoen op zeevruchten, desserts en cocktails. "De Finger Lime Pearls worden geleverd in stijlvolle potjes die lijken op die van kaviaar. Een geweldig product voor de feestdagen", vertelt Patrick Stoffels van Bud Holland.

Mango's zijn populair
Ook de mango's zijn met de kerst heel populair, zo laat het bedrijf weten. Naast de Readylicious mango's zijn ook gevlogen mango's erg in trek. "Wij handelen bijna jaarrond in gevlogen mango's, voornamelijk vanuit Peru. Dit zijn absoluut de lekkerste mango's." aldus Edwin Janssen. Waar mango's meestal onrijp worden geplukt en vervolgens in Nederland worden doorgerijpt in rijpcellen, worden deze mango's pas geplukt wanneer zij gerijpt zijn aan de boom. Dan is het uiteraard wel zaak dat deze zo snel mogelijk naar Nederland komen, daarom worden deze mango's ingevlogen. Doordat deze mango's langer aan de boom rijpen zorgt het rijpingsproces voor een hoger suikergehalte en een heerlijke, uitgesproken smaak. En die smaak maakt het product zo populair in de luxere segmenten op de markt. "Ook zie je dat verpakkingen steeds belangrijker worden in dit segment. De mango's worden geleverd in een elegante, zwarte doos die versierd is met een feestelijke, rode strik", zo sluit Edwin Janssen af.


Ook mango's zijn rond de feestdagen volgens het bedrijf populair.

Voor meer informatie:
BUD Holland
Postbus 411
Transportweg 67
2676 LM Maasdijk
3140 AK Maassluis (Nederland)
T: +31 (0) 174-535353
F: +31 (0)174-513912
Publicatiedatum: