Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stabiele exportprijzen voor Chinese gember

"Het nieuwe seizoen voor de gemberexport is al van start gegaan. De exportmarkt lijkt stabiel. De huidige exportprijs voor Europa lijkt op dit van vorig jaar. In Anqiu is een klein deel van de gemberteelt aangetast door het weer van dit jaar. Over het algemeen is de invloed van het weer echter niet zo groot geweest," zegt Zhang Guangquan van Anqui Yihai Food.


Vers geoogste gember


Gember voor de export

"Ons bedrijf is opgericht in 2003 en bevindt zich in Weifang en Anqiu in Shandong. We telen, verpakken en exporteren verschillende tuinbouwproducten. We hebben voor gember een eigen areaal van 18 hectare samen met nog eens 120 hectare dat in gemeenschappelijk bezit is. Ook hebben we een pakstation van 3.000 vierkante meter. We hebben zowel verse gember als halfdroge gember als luchtdroge gember. We exporteren voornamelijk naar Europese landen."


Verse gember

"In de afgelopen jaren is de export van Chinese gember naar buitenlandse locaties met een minder welvarende markt beïnvloed door de export van andere producerende landen. Steeds meer importeurs in Pakistan en Bangladesh halen bijvoorbeeld hun gember uit Vietnam en Thailand. Hoewel de kwaliteit van de gember uit die landen nauwelijks goed genoeg is, liggen de prijzen daar lager dan in China. Op de markten aan het hogere eind van het spectrum, zoals Europa en de VS, kan Chinees gember echter nog wel goed meekomen. Chinees gember heeft daar een groot marktaandeel in handen."

Zhang Guangquan - CEO
Anqui Yihai Food Co., Ltd.
Phone: +86 151 5361 3567
Phone: +86 536 4295 981
Fax: +86 536 4295 980
yihaifood@gmail.com
Publicatiedatum: