Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special Jaaroverzicht 1-15 maart

Omzetstijging voor Univeg, Total Produce en Hoogstraten

Ondanks een lichte omzetdaling in het laatste kwartaal van vorig jaar tekende Univeg over het hele jaar voor een lichte groei. In maart presenteerde de Belgische onderneming, sinds vorig jaar onderdeel van Greenyard Foods, de voorlopige resultaten. In het laatste kwartaal van 2015 haalde Univeg een omzet van 751,9 miljoen euro. Dat is een lichte daling van 2,3 procent of 18,1 miljoen euro. Over de twaalf maanden van 2015 kwam de omzet uit op 3,2 miljard euro, een stijging van 2,4 procent of 74,8 miljoen euro ten opzichte van het voorgaande jaar. Belangrijkste oorzaak voor de groei is een stijging in volume en prijzen.Enkele jaren geleden besloten ze bij ZON fruit & vegetables de klokfunctie verder uit te bouwen. Sindsdien heeft de tijd niet stilgestaan. Het verkoopsysteem is gemoderniseerd, verder aangescherpt en inmiddels gelooft de organisatie zo sterk in het model, dat ze ook derde partijen op hun verkoopinstrument toe willen laten. "Onze klok mag van iedereen zijn. Maar wel op duidelijke en stringente spelregels. Niet de techniek, maar de spelregels zijn bepalend voor het succes van de klok.


 
Carl McCann, voorzitter van Total Produce, kan tevreden terugkijken op het afgelopen jaar. Op 3 maart publiceerde de Ierse multinational de jaarcijfers over 2015 en de resultaten zijn goed. De omzet steeg met 10,4 procent naar 3,45 miljard euro. Daarnaast verwierf het bedrijf in twee Noord-Amerikaanse giganten een meerderheidsaandeel en kocht Total Produce eigen aandelen terug. "Total Produce heeft een sterk resultaat behaald in 2015," aldus de voorzitter.Op vrijdag 4 maart werd de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van The Greenery op de zachtfruitlocatie in Breda. Dit was voor zowel vastgoedbedrijf WDP, The Greenery als de stad Breda een belangrijke stap. De afweging was om alle activiteiten van The Greenery te verzamelen in Barendrecht of te blijven in Breda. Uiteindelijk viel de keuze op vernieuwing van locatie Breda, schuin naast het oude gebouw. Op de huidige locatie aan het IABC in Breda wordt door WDP een nieuwbouwlocatie van circa 20.000 m² gerealiseerd.Op 9 maart 2016 vond de jaarlijkse seizoensopening plaats bij Hoogstraten. De volledig ge-rebrande coöperatie staat gereed voor het nieuwe jaar. De laatste decennia is de omzet van Hoogstraten telkens verdubbeld. Vorig jaar kwam deze voor de eerste keer boven de 200 miljoen euro uit. "Ons streven is om de omzet in de komende decennia te blijven verdubbelen", vertelde Jan Engelen. "We gaan deze uitdaging aan."Is België klaar voor de kilometerheffing? "Dat zal pas echt zichtbaar zijn op 1 april", vertelt Lode Verkinderen, secretaris generaal van Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV). Onlangs luidde de organisatie de alarmbel over de grote impact die deze heffing zal hebben op de transportprijzen. Het doorrekenen ervan is de enige optie om een faillissement te vermijden. De organisatie is druk bezig met de voorbereidingen. "We helpen onze leden met zaken om de nakende invoering voor te bereiden."Wim Bezemer en Medhat Samir starten Four Seasons Fruit Supply (FSFS)
Barendrecht is een jonge importeur rijker. In het pand van Marnifruit starten Wim Bezemer en Medhat Samir een nieuwe bedrijf Four Seasons Fruit Supply (FSFS). Met hun jarenlange ervaring zullen Wim en Medhat zich vol energie en enthousiasme bezighouden met de bedrijfsvoering en zich hoofdzakelijk richten op import van overzee.

De familie van Oers heeft via de besloten vennootschap "Wouda Invest B.V." een perceel van ruim 8,8 ha gekocht op het bedrijventerrein Nieuw Prinsenland. Nieuw Prinsenland is een initiatief van Suiker Unie gelegen in de gemeente Steenbergen in de regio West-Brabant. De aankoop is van de familie en staat dus los van de activiteiten van Van Oers United in Ridderkerk.
Publicatiedatum: