Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht 16-31 januari

Beursdrukte in tweede helft januariVrijdag 15 januari werd in Zoetermeer de eerste Algemene Ledenvergadering van GroentenFruit Huis gehouden. De aanwezige leden stemden in met de verkiezing van Kees Wantenaar als onafhankelijk voorzitter. Verder gingen ze akkoord met de voorgestelde contributieregeling en het huishoudelijk reglement. "We schrijven geschiedenis met elkaar", aldus Rien van Doorn, bestuurslid van GroentenFruit Huis tijdens zijn openingswoord.

Zachtfruitspecialist Vitalberry ging per 1 februari 2016 verder onder de naam BerryWorld Europe. Op de Fruit Logistica presenteert het bedrijf zich in een gloednieuwe stand. VitalBerry is in 2007 ontstaan uit een joint venture tussen de Britse zachtfruitspecialist BerryWorld en het Nederlandse zachtfruitteeltbedrijf Beekers Berries.


Van 11 tot 14 januari kwam gastvrij Nederland samen op de Horecava in de Rai Amsterdam. In die vier dagen verwelkomde de horecabeurs zo'n 63.000 bezoekers. Naast de walmen frituur en de liters bier was er ook veel groen waar te nemen als de cressen van Koppert Cress, de kruiden van Verstegen en de elektrische bedrijfswagen van Petit Forestier.


Ruim 130 toeleveranciers en dienstverleners en ruim 2300 bezoekers in de fruitteelt wisten woensdag 20 en donderdag 21 januari de Fruitteelt Vakbeurs in Expo Houten weer te vinden. De NFO en Fruitmasters organiseren deze enige meerdaagse vakbeurs elke twee jaar dit jaar alweer voor de zesde keer.


De tweede editie van de Bio-beurs werd 20 en 21 januari gehouden in de IJsselhallen Zwolle. Biojournaal bezocht ook dit jaar weer alle exposanten en maakte een uitgebreide fotoreportage. Er stonden verschillende debutanten op de beurs (o.a. Happy Goat, De Guijt, Felea Goods, Bio-Freshi, Vitiv). Een deel van hen besloot na een bezoek vorig jaar om dit keer wel als exposant op de beurs te gaan staan.Van 23 t/m 25 januari vond de Agro-Expo Vlaanderen plaats in Roeselare. Dit plaatselijke event was agro-breed en trok met name telers uit de regio. Het waren drie drukke dagen voor de standhouders. Onder het genot van één of meerdere drankjes genoten bezoekers van het verblijf in Expo Roeselare.


Tholen - De uitbreiding van het logistieke centrum van Mooy Logistics in Hazeldonk (Breda) is in volle gang. Deze locatie is voornamelijk gericht als hub naar Frankrijk en overige Zuid-Europese landen en is operationeel sinds 1 januari 2009. De huidige capaciteit van het pand is 10.000 m2 met 4.500 geconditioneerde palletplaatsen en daar komt met de uitbreiding 8.500 m2 vloeroppervlakte - waarvan 3.000 m2 verdiepingsvloer - bij.