Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Ronald Dekker, Tummers Food Processing Solutions

"Nieuwe Zic-Zacborstel schilt nog zuiniger"

Tholen - Al in 2004 introduceerde Tummers Food Processing Solutions de Zic-Zac borsteltechniek voor het ontvellen en borstelen van aardappelen en knolgewassen na het stoomschillen. Deze industriële machine en de borsteltechniek zijn door Tummers Food Processing Solutions in eigen huis ontwikkeld en gepatenteerd. Op de Interpom | Primeurs introduceerde het bedrijf een nieuwe variant met een zachtere foodgrade borstel die het schilverlies nog verder beperkt.


Hein Kortebos, Ronald Dekker en Dustin-Dwight Verhagen bij de Zic-Zac borsteltechniek

"Deze Zic-Zac techniek, waarbij de gestoomde aardappelen verticaal over flexibel bewegende borstelrollen worden geleid, is een van de toonaangevende innovaties in schiltechniek van de laatste dertig jaar en wordt door veel vooraanstaande frietfabrieken toegepast", vertelt Ronald Dekker van Tummers. "Uit uitgebreide testen is gebleken dat we met een zachtere borstel nog beter met het product kunnen omgaan. Extra voordeel is dat deze nieuwe borstels langer meegaan."

"Met het schillen gaat het altijd tussen het evenwicht van de schil verwijderen en de aardappel behouden. Je begrijpt dat als je hier een half procent van af kunt halen, dat dit zeer rendabel is voor de fabrieken. We hebben dan ook al nodige offerte-aanvragen op de beurs gehad", besluit Ronald.

Voor meer informatie:
Tummers Food Processing
Ampèreweg 4
4631 SP Hoogerheide
Tel: +31 (0)164 61 40 70
Fax: +31 (0)164 61 53 55
info@tummers.nl
www.tummers.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven