Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Derek Donkin, Subtrop

Zuid-Afrika verwacht goed lycheeseizoen

Dit jaar is het Zuid-Afrikaanse lycheeseizoen wat later van start gegaan als gevolg van de droogte van vorig jaar.

De oogst in de vroege teeltgebieden zal één tot twee weken later aanvangen, vertelt Derek Donkin van Subtrop. "De eerste ramingen wijzen er op dat de volumes net zo goed zullen zijn als vorig seizoen en mogelijk zelfs beter," legt Derek uit. "Uiteraard zullen de weersomstandigheden van invloed zijn op het gehele seizoen."

De meeste lychees worden in Mpumalamga geteeld. In januari, tegen het einde van het seizoen, verplaatst de productie zich naar de regio Limpopo. "In alle teeltgebieden is neerslag gevallen en daar zijn we blij mee. De temperaturen zijn dit seizoen ook minder hoog. Vorig jaar ging er in deze periode van het jaar een deel van de oogst verloren als gevolg van extreem hoge temperaturen waardoor het fruit zonneschade opliep. Nu zien de omstandigheden er veel gunstiger uit. We hopen dan ook dat dit weer aan zal houden."

Maurius is het meest geteelde lycheeras en wordt veelal naar Europa geëxporteerd. Het Zuid-Afrikaanse ras Early Delight wordt momenteel geoogst. Later in het seizoen zal de oogst van McLeans Red aanvangen.

Voor meer informatie:
Derek Donkin
South African Subtropical Growers Association
Tel: +27 15 307 3676
Email: derek@subtrop.co.za
www.subtrop.co.za
Publicatiedatum: