25 november:

Business Event 'Sustainable Food Peru-NL'

Na het succes van vorig jaar organiseren de Trade Commission van Peru in samenwerking met het CBI (Centrum voor Bevordering van Import uit Ontwikkelingslanden) op 25 november het Business Event "Sustainable Food Peru-NL" in Novotel Amsterdam Schiphol Airport. Gedurende deze dag zullen er Business Matchmakingsessies plaatsvinden tussen Nederlandse en Peruaanse bedrijven uit de volgende sectoren:
  • Natuurlijke en functionele ingrediënten uit Peru zoals Quinoa, Kiwicha, Amaranth, Mesquite, Maca, Sacha Inchi olie, Yacon, Koffie, Cacao en Açai.
  • Fruit ingrediënten zoals fruitpuree/ fruitstukken: appel, zoete aardappel, aardbei, mango, peer en gedroogd fruit zoals physalis, mango, lucuma, ananas.
  • Pepers uit de Andes, oregano, paprika, natuurlijke kleurstoffen zoals achiote/annato, turmeric, olijven, rode mais-siroop en yacon-siroop
Vóór aanvang van de Business Sessies vindt er een seminar plaats met het thema "Duurzaamheid in de sector van Natuurlijke Ingrediënten en Superfoods". Het seminar wordt geopend door Franc van den Berg van Ernst &Young. Hierna volgt een inspirerend paneldebat onder leiding van Meine van der Graaf van MVO Nederland, en een workshop "How to build a story on nutritional and health effects of ancient/new food products" door Wageningen University & Research, geleid door Ria Hulsman.
Na de nodige discussie en reflectie is het tijd om te genieten van een smakelijk Peruaans buffet, waarna de Business Sessies echt van start kunnen gaan. Voor de ondernemers wordt de dag afgesloten met een Pisco-borrel, waar ruime mogelijkheid is om te netwerken met professionals uit het bedrijfsleven, van de overheid, maar ook uit de maatschappelijke sector.
Er zijn geen kosten voor deelname, maar aanmelding is verplicht. Aanmelding voor de bedrijfs-sessies of het seminar kan met een e-mail naar registration@perutrade.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven