Koning praat op Australische topconferentie Food & Agri

De Farm2Fork Summit, georganiseerd door Rabobank, brengt vertegenwoordigers van de internationale food en agri sector, telers uit zes continenten, food en agri start-ups en innovatieve ondernemers, investeerders en overheidsvertegenwoordigers samen. Deze eendaagse conferentie, waar innovatie en de food en agri trends van de toekomst centraal staan, vindt plaats op 3 november op Cockatoo Island in de haven van Sydney, Australië. Farm2Fork wordt bezocht door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima als onderdeel van het staatsbezoek aan Australië en door leden van de economische missie onder leiding van Minister Henk Kamp van Economische Zaken, die tegelijkertijd plaatsvindt. Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander zal de opening key note voor zijn rekening nemen.

De Farm2Fork Summit biedt een ontmoetingsplatform voor zo'n 100 Nederlandse deelnemers aan de economische missie en Australische en internationale peers, waaronder een groot deel food en agri ondernemers. Zo'n 1000 genodigden ervaren een programma met bijdragen van internationale key note speakers op het gebied van food en agri, technologie, innovatie, trendwatching en futurisme. In lijn met het innovatie thema zullen bezoekers virtual en augmented reality experiences kunnen ondergaan en van dicht bij de mogelijkheden van robotica kunnen aanschouwen. De summit legt een accent op de bilaterale samenwerking tussen Nederland en Australië sinds de ontdekking van Australië door Dirk-Jan Hartog 400 jaar geleden.

De Farm2Fork Summit is een vervolg op de F(Food) 20 Summit, die Rabobank organiseerde in de aanloop naar de G20 in Australië in 2014. Tijdens deze F20 summit werden de uitdagingen en oplossingen van wereldwijde voedselzekerheid onderzocht. Innovatie werd toen geïdentificeerd als een oplossingsrichting met veel potentieel. Innovatie en de food en agri trends van de toekomst staan daarom tijdens de Farm2Fork Summit centraal.

Berry Marttin, lid Raad van Bestuur van Rabobank, stelt dat de Farm2Fork Summit voortvloeit uit Rabobank's streven een belangrijke bijdrage te leveren aan het zeker stellen van een duurzame toekomst voor internationale food en agri ketens en daarmee aan voedselzekerheid wereldwijd. "Innovatie is daarin één van de belangrijkste oplossingen en is daarom het leitmotiv van de Farm2Fork Summit. Tijdens Farm2Fork dompelen we alle relevante stakeholders onder in het food en agri landschap van morgen. We nemen ze mee in grensverleggende visies en innovaties. We onderzoeken disruptieve technologieën met het potentieel om waardeketens opnieuw vorm te geven, verspillingsproblematiek op te lossen en de food en agri sector toekomstproof te maken. Maar bovenal brengen we alle relevante stakeholders met elkaar op unieke wijze in contact, om ervaringen uit te wisselen, samen te werken en gedeelde zakelijke belangen te identificeren." Met bijna 100 kantoren in Australië en decennialang opgebouwde Food & Agri expertise en relatienetwerken is Rabobank daartoe bij uitstek geëquipeerd.

Onderdeel van de summit is FoodBytes!, pitch-event voor food en agri start-ups in de aanwezigheid van belangrijke investeerders. FoodBytes! is een aantal malen reeds met succes in de Verenigde Staten georganiseerd. De meeste recente editie van FoodBytes! in San Francisco afgelopen juni, bracht een Nederlandse winnaar voort; Seamore, een succesvolle food en agri start-up die zeewier als alternatief voor tagliatelle presenteert. De FoodBytes! editie tijdens Farm2Fork is de première van het concept buiten de Verenigde Staten en biedt een podium voor food en agri start-ups uit Australië en daarbuiten.

Farm2Fork valt behalve met het staatsbezoek en de economische missie samen met het Dirk Hartog Jaar, waarin herdacht wordt dat VOC-vaarder Dirk Hartog 400 jaar geleden met zijn schip voor anker ging aan de westkust van Australië en als eerste Europeaan voet op West-Australische bodem zette.

Voor meer informatie:
www.rabobank.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven