Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote vraag naar Israëlische avocado's

Itzik Cohen, directeur van de Israëlische Fruittelers Vereniging, vertelt dat het avocadoseizoen is begonnen en dat de vooruitzichten voor 2016 goed zijn.

"De vraag naar avocado's neemt jaarlijks toe en Israëlische telers kunnen deze amper bijbenen," vertelt Cohen. In 2015 exporteerde Israël 60.000 ton avocado's. Dit jaar hoopt het land zo'n 100.000 ton te oogsten, waarvan 70% voor de export bestemd is.

De avocado's worden geëxporteerd naar Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Scandinavië en Rusland. "Israëlische avocado's hebben een belangrijk aandeel op de Europese markt en de gunstige geografische ligging van Israël ten opzichte van Europa is hierbij een groot voordeel. Het fruit kan in in koelcontainers binnen vier tot vijf dagen naar Europa getransporteerd worden, terwijl onze concurrenten moeten rekenen op een transittijd van tien tot veertien dagen."

Voor de export worden in Israël met name de rassen Ettinger, Hass, Fuerte, Pinkerton en Reed geteeld. Voor de binnenlandse markt worden nog andere rassen geteeld, waaronder het nieuwe ras Galil.

"Galil is een interessant ras omdat het vroeg geoogst kan worden. Het komt in augustus op de Israëlische markt maar heeft als nadeel dat het maar kort houdbaar is."

Twee andere gepatenteerde, nieuwe rassen zijn Naor en Lavi, die binnenkort op de binnenlandse markt geïntroduceerd worden.

Publicatiedatum: