Recordoogst Duitse champignons verwacht

De 'Bund Deutscher Champignon- und Kulturpilzanbauer' (BDC) verwacht dit jaar een recordoogst aan champignons van 70.000 ton. Daarvan zal waarschijnlijk 63.000 ton uit verse champignons bestaan en 7.000 ton uit verwerkingsproducten.

Daarmee zou de oogst 3.000 ton hoger liggen dan in 2015, deelde BDC-voorzitter Michael Schattenberg mee in zijn situatierapport die in het kader van de achtenzestigste jaarvergadering in Würzburg was opgesteld. "Daarmee bereiken we een zelfverzorgingsgraad van meer dan 50% bij verse champignons. Duitse champignons zijn erg geliefd bij de consument. De prijsdruk komt vanuit de levensmiddelenhandel", benadrukte Michael.

Helaas zijn consumptiepaddenstoelen volgens informatie van de AMI één van de weinige producten op de groenten- en fruitafdeling met licht dalende prijzen. Tegelijkertijd stijgen de productiekosten echter constant. Deze kloof mag niet nog groter worden, eist de voorzitter. Ondanks steeds moeilijker wordende omstandigheden hebben de Duitse telers van consumptiepaddenstoelen zich steeds weer staande weten te houden op de markt. Vooral de bureaucratie die alle oevers te buiten gaat, de te verwachten uitwerkingen van de bemestingsverordening en de zeer hoge stroomprijs (door de EEG-toeslag) vormen concurrentienadelen binnen Europa.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven