Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
16 en 17 november 2016

21e Europese asperge- en aardbeienbeurs expoSE in Karlsruhe

Op 16 en 17 november 2016 zijn de 21e Europese asperge- en aardbeienbeurs expoSE en de 6e vakbeurs voor de rechtstreekse verkoop van agrarische producten expoDirekt de aantrekkingspunten voor rond de 6.000 bezoekers uit de branche vanuit de hele wereld. In de "Messe Karlsruhe" presenteren ongeveer 400 internationale exposanten actuele ontwikkelingen en nuttige informatie over nieuwe producten en diensten op Europa's toonaangevende beurs van de sector.

"De twee intensieve beursdagen zijn een belangrijk handelstreffen en een perfect platform voor de professionele uitwisseling. De belangstelling voor het beursduo, in het bijzonder van bezoekers en exposanten uit het buitenland, stijgt van jaar tot jaar", verklaarde beursorganisator Simon Schumacher van het "Verband Süddeutscher Spargel- und Erdbeeranbauer e.V." (VSSE) (Associatie van Zuid-Duitse asperge- en aardbeientelers).

De beurs wordt op 16 november vanaf 10 uur 's morgens door staatssecretaris Gurr-Hirsch van het Ministerie van Landbouw Baden-Württemberg, samen met "asperge- en aardbeihoogheden" vanuit heel Duitsland, officieel geopend. In aansluiting daarop nomineert de VSSE de zes innovatiefste bedrijven in de branche voor de Innovation Award 2016. Op de eerste beursdag, de aspergedag, en op de tweede dag tijdens het forum voor rechtstreekse verkoop worden de bezoekers geheel kosteloos geïnformeerd over recente bevindingen uit de wetenschap, consultancy en de praktijk. Voor jonge managersgezinnen, die hun kinderen meenemen naar de beurs, wordt voor het eerst een professionele kinderopvang op het beursterrein aangeboden.

Vanwege de extreme weersomstandigheden in het afgelopen seizoen werden de producenten van groenten en fruit in vele delen van Europa met bijzondere uitdagingen geconfronteerd. Simon Schumacher licht een kernthema van de beurs toe: "De trend tot specialisatie van de productie wordt door de ervaringen met zware regenval, kou en hittegolven in 2016 versneld. Voor veel bedrijven staan verdere investeringen in vervroegings- en cultuurbeschermingsmethoden op de agenda, maar ook de verlaging van de personeelskosten door technologie en digitalisering zijn belangrijke bijstellingsfactoren".

De rechtstreekse verkoop kan met name in tijden van grote hoeveelheden en lage prijzen een belangrijke optie voor de afzet zijn. Daarvoor biedt de expoDirekt talrijke aanbiedingen om klanten van rechtstreekse verkopers met een aantrekkelijk extra assortiment te trekken en te binden. Voor talrijke processen, bijvoorbeeld productpresentatie, verpakking, opslag, koeling, IT en personeel presenteren de circa 90 exposanten aangepaste oplossingen aan de bezoekers.

Van de verwachte 400 exposanten komt meer dan 20 procent uit het buitenland. U treft in Karlsruhe landbouwers en tuinders uit geavanceerde groente- en fruitbedrijven, rond de 15 procent internationale vakbezoekers en de grootste bedrijven voor speciale gewassen van Europa. Voor het beursduo konden zo'n 50 nieuwe exposanten worden aangetrokken.

Meer dan 19.000 vierkante meters worden gevuld met leven. Evenals vorig jaar vinden de expoSE en de expoDirekt gelijktijdig plaats in de beurshallen dm-arena en hal 3. Met één toegangskaart kunnen de verkopers en producenten de verschillende beurssegmenten bezoeken. Daarnaast worden in het buitengebied en op het beursterrein machines en voertuigen aan de bezoekers gepresenteerd.

Locatie:
Messe Karlsruhe Messeallee 1 D-76287 Rheinstetten

Openingstijden:
woensdag, 16-11-2016 09:00 - 18:00 uur donderdag, 17-11-2016 09:00 - 17:00 uur Toegang:
• dagkaart 12 €
• abonnementskaart 19 €
• gereduceerde dagkaart 9 €
• gereduceerde abonnementskaart 13
Officiële opening:
woensdag 16-11-2016 10:00 uur op de VSSE-stand in hal 3 Best of 2016 Innovation Award woensdag, 16-11-2016 11:00 uur op de VSSE-stand in hal 3 28e aspergedag woensdag, 16-11-2016, vanaf 13 uur in de conferentieruimte Forum voor rechtstreekse verkoop donderdag, 17-11-2016 vanaf 13 uur op het exposantenforum




Publicatiedatum: